Notícies | TV

RTVE

El cadaquesenc Bruno Oro estrena la docusèrie 'Perduts en el temps'

Recorre llocs oblidats, malmesos per la vegetació i el temps, dotats d'un aire suggeridor i enigmàtic
01-10-2020 15:12
0 vots
Una imatge de la sèrie. RTVE

Una imatge de la sèrie. RTVE

RTVE Catalunya va estrenar dimarts passat a La 2 la docusèrie de cultura i divulgació Perduts en el temps, dirigida per David Fernández de Castro i presentada per Bruno Oro. Un programa que descobreix indrets abandonats de Catalunya que amaguen històries fascinants. A través de diferents testimonis es coneixen el seu passat esplendorós que, per diferents motius, ha caigut en l'oblit.

Cada episodi està dedicat a un tema i a una o diverses localitzacions diferents. Bruno Oro, fent d'arqueòleg, reprodueix la història dels llocs escollits i les circumstàncies que van marcar el seu auge i decadència. Ho fa visitant els llocs, buscant fotografies i documents de com eren en la seva època de màxima esplendor, parlant amb veïns, membres de les antigues famílies que hi havien viscut i historiadors locals.

El primer capítol: La batalla més cruenta

En Bruno Oro visita a la Terra Alta alguns escenaris de la Batalla de l'Ebre. Allà s'implica amb un grup de recreació històrica, descobreix la punyent història dels nois de la lleva del biberó i parla amb la Josefa Roselló, una supervivent del bombardeig del Poble vell de Corbera d'Ebre que va quedar abandonat.

Al programa hi participaran Óscar Suárez i Carles Gómez, president i membre, respectivament, de l'Associació Voluntaris de Fayón; Víctor Amela, periodista i escriptor, i Josep Sánchez, historiador.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (22:38 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Dimecres 28 Octubre.

14,5%

TELE 5

13,6%

ANTENA 3

7,9%

LA SEXTA

7,7%

TVE 1

5,4%

CUATRO

2,8%

NOVA

2,4%

LA 2

2,2%

FDF TELE5

2,1%

ENERGY

2%

13TV

Veure números complets.