Notícies | TV

TV3 estrena «Tabús» per donar veu amb humor a col·lectius amb dificultats

El primer programa, presentat per David Verdaguer, està dedicat a la ceguesa
14-04-2020 14:41
0 vots
David Verdaguer, conductor del programa. TV3

David Verdaguer, conductor del programa. TV3

Aquest migdia s’ha presentat  el nou programa Tabús, que demà dimecres, 15 d'abril, estrenarà TV3, després del TN vespre, un espai d’interès humà amb David Verdaguer. El programa és una producció de TV3 en col·laboració amb El Terrat (The Mediapro Studio).
 
"Tabús” és un format valent i arriscat que donarà visibilitat a col·lectius que normalment han de conviure amb molts tabús: persones cegues, amb malalties terminals, amb diversitat funcional, de diverses ètnies, del col·lectiu LGTBI, persones amb trastorns mentals, amb obesitat o en situació de pobresa.
 
“Tabús” és un format original belga de Panenka distribui?t per Lineup Industries nominat a un Premi Emmy Internacional en la categoria de millor “Non-Scripted Entertainment” (programa d’entreteniment sense guió) per la seva valentia, tendresa, respecte i capacitat de fer riure a parts iguals."
 
A cada capítol, David Verdaguer convida quatre o cinc persones d’un mateix col·lectiu a una casa de vacances a l’Empordà per conviure-hi durant una setmana. Al llarg d’aquests dies, aprofiten per conèixer-se a fons i passar uns dies de convivència agradables mentre xerren dels tabús que acompanyen el seu col·lectiu i sobre com se senten tractats per la societat.
 
A la roda de premsa han assistit Vicent Sanchis, director de TV3; Cristian Trepat, cap d’Entreteniment i Culturals de TV3; Agustí Esteve, director general d’El Terrat; David Verdaguer, conductor i productor executiu del programa, i els protagonistes d’alguns dels capítols, com Maria Petit (ceguesa), Amalia González (malalties terminals) i Mar Vilaró (obesitat).
 
La roda de premsa ha començat amb Vicent Sanchis, director de TV3, donant la benvinguda i explicant que “les circumstàncies que s’estan vivint ens porten a fer, per segona vegada, la presentació d’un programa des del confinament i per videoconferència.”
 
Pel que fa al programa, el director de TV3 ha parlat de les seves reticències quan va arribar el projecte però que va voler-hi apostar, per l’equip que hi havia al darrere, i ha dit que “en veure alguns capítols se’m van treure les pors”. Ha afegit que “estem jugant amb un humor i unes bromes que podrien no entendre’s aquí, però el resultat és molt bo i em treu tots els dubtes, perquè a més el presentador és l’adequat”. Per a Sanchis “el programa no és fàcil, perquè tracta amb persones amb problemes importants, però han quedat molt contentes gràcies al gran treball que s’ha fet. Val la pena que la gent el miri, perquè veuran situacions complicades però que viuen amb alegria i normalitat.”
 
Cristian Trepat ha explicat que “el format ens va enamorar, és provocador però és una manera d’explicar les històries mai vista, són històries de vida de gent que les està patint, combinat amb humor negre. El resultat és molt tendre i màgic, i està fet amb totes les precaucions”. El cap d’Entreteniment i Culturals de TV3 ha destacat alguns punts com “el format, és important que quedi clar que és ‘riure amb...’ i no ‘riure de...’, buscar la complicitat amb el protagonista i amb l’espectador. S’ha de donar un missatge optimista, sense forçar res, anar de la mà de les persones buscant les millors històries i finalment que sigui proper, amb caliu”.
 
Per a Trepat “el resultat és optimista i positiu, el presentador té el to i la sensibilitat adequada i crec que serà un del fenòmens televisius de la temporada”.
 
Agustí Esteve ha confessat que “entenc els recels, i és que Catalunya és només el quart país on es farà. Per això vull agrair la confiança de TV3.” Esteve ha afegit que “ens ha sortit el programa que volíem i ha estat bàsic el paper de David Verdaguer, ha estat tendre, humà i molt professional”. Per al director general d’El Terrat, “aquest és un format que entra per la pell i va directe al cervell”.
 
Ha arribat el torn del presentador, David Verdaguer, qui ha començat afirmant que “és el personatge més difícil de la meva vida, perquè faig de mi mateix. Només rebre l’oferta vaig dir que sí, perquè em va enamorar. I és que jo parlo molt, però també m’agrada molt escoltar la gent. L’únic que em feia una mica de respecte era el tema del monòleg, tot i que jo soc dels que creu que l’humor és la millor manera d’afrontar els problemes”. Verdaguer ha volgut “donar les gràcies als 34 protagonistes, persones estupendes que he conegut i amb qui mantinc el contacte, i també a TV3, per ser tant valents i fer un programa com aquest. Jo seré feliç si els protagonistes estan contents amb el resultat final”.
 
També hi han intervingut tres de les protagonistes dels capítols, Maria Petit (ceguesa), Amalia González (malalties terminals) i Mar Vilaró (obesitat), i totes han coincidit que al principi van ser reticents a acceptar participar en el programa, però que ara repetirien les vegades que calgués, perquè s’ho han passat molt bé i perquè han pogut donar visibilitat als col·lectius que representen.
 
Maria Petit ha destacat que “ens vam fer amics només trobar-nos amb el grup, i només tornar vaig dir que hi tornaria l’endemà, perquè van ser molt empàtics i tot va ser molt divertit”.
 
Amàlia González ha explicat la seva situació amb la seva malaltia “un càncer de pit amb metàstasi, que només es pot tractar amb alguns tractaments que ens arriben gràcies a la investigació. I jo el que volia, participant al programa, és donar visibilitat a totes les meves companyes i aconseguir que la gent s’impliqui en la investigació, que és la nostra única possibilitat”.
 
Mar Vilaró ha explicat que “quan va acabar la gravació vaig tornar plorant a casa, m’ho vaig passar millor que de vacances amb la família. Per això vull agrair l’oportunitat de trencar tabús i demostrar que darrere d’un obès el que hi ha és una persona capaç de fer qualsevol cosa”.
 

La ceguesa, el capítol amb què s’estrena “Tabús”

 
David Verdaguer conviurà amb la Maria, en Pep, la Mercedes i el Gabriel, quatre persones invidents. Junts, intentaran trencar tots els tòpics que envolten les persones cegues i descobriran una nova manera de veure la vida.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (16:05 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Dimarts 29 Setembre.

13,9%

TELE 5

13,6%

ANTENA 3

11%

TVE 1

7,2%

LA SEXTA

5,7%

CUATRO

2,9%

LA 2

2,6%

FDF TELE5

2,4%

NOVA

2%

ENERGY

2%

NEOX

Veure números complets.