Notícies | TV

'Twin Peaks': Les deu coses que necessites saber abans de la seva tornada

La sèrie sobre Laura Palmer torna aquest diumenge a la televisió 26 anys després amb un 'revival'
0 vots
'Twin Peaks' torna aquest 21 de maig Showtime

'Twin Peaks' torna aquest 21 de maig Showtime

"Està passant una altra vegada ...". 'Twin Peaks' torna aquest diumenge a la televisió 26 anys després amb un 'revival' que arriba de la mà de David Lynch, Mark Frost i l'elenc protagonista liderat per Kyle McLachlan, que un quart de segle després reprèn el seu paper com el mític agent de l'FBI Dale Cooper.

El drama sobrenatural ambientat en l'enigmàtic poblet de 51.201 habitants que li dóna el seu ja llegendari nom aprofita les últimes hores abans de la seva tornada a la petit pantalla. I cal que estiguis totalment preparat per al retrobament de la joia de la televisió dels 90. Una cita davant la qual convé arribar amb els deures ben fets.

Perquè Cooper i companyia no t'enxampin més perduts que l'oïda de Gordon Cole -o que la moral dels clients de Jack l'Borni- refresquem per a tu 10 claus que has de tenir compte abans de gaudir del retorn de la sèrie que va canviar la forma de veure i fer televisió:

 

1. L'última vegada que vam veure a l'agent Cooper
En l'últim episodi de la segona temporada de 'Twin Peaks', els espectadors deixen a Cooper en l'estrany univers de Black Lodge. Allà coneix a la bessona de Laura Palmer, que li deixarà una frase per al record: "Tornaré a veure't en 25 anys". També es va trobar amb el vilà Windom Earle, però només després que li apunyalés ... I a Annie, coberta en sang, després de conèixer que li havien assassinat. Finalment, en un dels grans cliffhangers de la història televisiva, l'audiència va saber que l'agent Cooper estava posseït per Bob, el malèvol esperit que havia causat la mort de Laura Palmer.

2. El pas del temps
25 anys és molt de temps, i aquest no perdona res ... ni a ningú. És el cas d'actors que van aparèixer en la sèrie original com Michael Parks, que va morir la setmana passada, Jack Nance, que va morir el 1996 o Don S. Davis que ens va deixar el 2008. I això sense oblidar a Miquel Ferrer, Warren Frost i Catherine E. Coulson, altres dels morts. La resta d'integrants de l'elenc original, als quals s'han sumat nous personatges fins a arribar als 217 en aquest 'revival', han resistit així al quart de segle.

3. Misterioses desaparicions
Però no tots estan de tornada. La gran absència en aquest 'revival' serà la del xèrif Harry S. Truman, a qui va interpretar Michael Ontkean, abans de retirar-se de la vida interpretativa i es negués a tornar per a aquest retorn de la sèrie. Tampoc estarà Lara Flynn Boyle, de manera que la gent mai coneixerà el que li va passar a Donna Hayward. I el mateix passa amb Piper Laurie, Ian Buchanan o Michael J. Anderson. Diversos personatges dels quals mai es coneixerà el seu destí en la sèrie ...

4. 'Foc camina amb mi', imprescindible
La primera temporada de 'Twin Peaks' és considerada una obra mestra de la televisió. No obstant això, ni la segona entrega episòdica ni tan sols l'esforçada preqüela cinematogràfica van aconseguir arribar al zenit de la sèrie en la seva primera incursió televisiva. Malgrat tot, 'Foc Camina Amb mi' serà especialment rellevant segons va revelar el mateix David Lynch, incitant a què la gent tornés a revisitar abans de visualitzar el 'revival'. Una pel·lícula que recorre els set últims dies de Laura Palmer abans del seu assassinat que canviarà per sempre aquell poblet en el qual aparentment no passava res ...

5. L'assassí de Laura Palmer
"Qui va assassinar a Laura Palmer?" va ser un dels mantres més repetits entre els espectadors televisius durant els anys 90. La pregunta va trobar la seva resposta a Leland Palmer, pare de la jove de 17 anys de la qual havia abusat durant molt de temps abans de posar fi a la seva vida, posseït per l'entitat maligna coneguda com Bob.

6. Laura ... i la seva cosina
Seguint el patró narratiu posat de moda per les telenovel·les del moment, Laura Palmer tenia una cosina gairebé idèntica anomenada Madeleine, a la qual també va donar vida la mateixa Sheryl Lee ... i que de la mateixa manera acaba sent assassinada per Leland.

7. El passat de Cooper
Dale Cooper no va trigar a erigir-se com un dels personatges més mítics i carismàtics de la televisió. Però la seva arribada va ser possible gràcies a la investigació de l'assassinat de Laura Palmer, que es va associar al d'una altra jove a Washington que aparentment havia matat el mateix assassí. Tenint en compte que el 'revival' recorrerà noves localitzacions més enllà del poblet ... ¿Tindrà alguna connexió amb aquesta mort?

8. Les pistes dels avenços
Showtime està sent especialment acurada en tot el material que llança fins al moment ... però els seus avanços ofereixen alguna que una altra pista sobre el que ha de venir. El primer era un breu muntatge de llocs familiars per als fans inclòs el Double R Diner, la comissaria de Twin Peaks, la casa de Laura Palmer ... i Black Lodge.

Per la seva banda, el segon avançament del 'revival' va anunciar el retorn d'Andy Brenna, Sarah Palmer, Hawk i acaba amb un enigmàtic pla de l'agent Cooper. Està en aquests moments posseït per Bob? ¿I qui és la dona de cabell ros que apareix a la seva dreta? Serà Laura Dern ... o Laura Palmer?

9. El destí d'Audrey Horne
Mentre que el destí de l'agent Cooper va ser el gran 'cliffhanger' del final de 'Twin Peaks' en la seva segona temporada, el d'Audrey li va seguir molt de prop amb el seu personatge morint aparentment en l'explosió d'un banc ... però l'altre temps seductora jove ha tornat sana i estàlvia a aquest 'revival' de la sèrie.

Així ho va revelar el mateix Mark Frost en el seu llibre 'La història secreta de Twin Peaks', desvelant que la jove va ser transportada a l'hospital en estat comatós. El que porta a una altra pregunta: ¿Tindrà finalment el seu romanç desitjat amb DaleCooper?

10. Lynch i Badalamenti, tornen per la porta gran
Una de les grans notícies entre els fans de 'Twin Peaks' és que Angelo Badalamenti tornarà a compondre tota la banda sonora de la sèrie ... i que David Lycnh ha dirigit cadascun dels episodis. Un tàndem que va demostrar ser molt reeixit i que sens dubte, assegurarà que l'atmosfera onírica i surrealista torni a colonitzar les sales d'estar a tot el món.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Actualidad

Samantha Vallejo-Nàgera

Samantha Vallejo-Nágera, jurat del Masterchef, a l'APM?

En el programa de TV3, l'humorista Peyu presenta un badaloní expert en en número Pi

Ara a la TV

Ara (20:14 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Dimarts 24 Abril.

16,7%

TELE 5

14,7%

ANTENA 3

9,9%

TVE 1

6,5%

LA SEXTA

5,6%

CUATRO

3%

NOVA

2,6%

FDF TELE5

2,3%

LA 2

2,3%

NEOX

2,3%

DIVINITY

Veure números complets.