Notícies | TV

Fusions entre cadenes

Contreras: "La Sexta i Antena 3 tenen diferències insalvables"

El conseller delegat de la cadena assegura que les negociacions per a una possible fusió estan congelades
21-03-2011 20:47
0 vots
El conseller delegat de La Sexta, José Miguel Contreras

El conseller delegat de La Sexta, José Miguel Contreras

NOTICIAS RELACIONADAS

El conseller delegat de La Sexta, José Miguel Contreras, creu que la seva cadena i Antena 3, que mantenen congelades les negociacions per a una possible fusió, són empreses compatibles però que mantenen "diferències difícilment salvables a curt termini".

En una entrevista amb Efe, en vigílies al cinquè aniversari de la cadena, Contreras defineix aquesta etapa com "molt més que un somni fet realitat" i repassa el panorama audiovisual: les "incongruències del sector", les relacions amb la resta de cadenes, la crisi econòmica, el model actual de televisió o la funció d'aquesta.

Creada per Gestora d'Inversions Audiovisuals La Sexta SA, la cadena va iniciar les seves emissions el 27 de març de 2006 i al llarg d'aquests cinc anys els espectadors ja s'han quedat a la retina amb la imatge de El Gran Wyoming, Patricia Conde, la Fórmula 1 o les dones al capdavant dels seus informatius.

El seu màxim responsable parla de la possible fusió amb Antena 3 i explica que el temps de negociacions, que ara estan congelades, ha servit per conèixer-se millor.

"Som dues empreses compatibles en l'actual mercat, però tenim unes diferències difícilment salvables a curt termini sobre quin seria el model de l'empresa fusionada. Amb els models de vida que tenen un i altre, és molt complicat", assevera.

El nom de Contreras sona per a la presidència de la Unió de Televisions Comercials Associades (UTECA) i, sobre això, el conseller delegat de La Sexta es limita a dir que en les pròximes setmana cada membre presentarà un candidat.

"Per a nosaltres seria un honor ocupar aquesta posició i, si podem ajudar a defensar la millora d'aquesta indústria i la televisió d'aquest país, encantats d'ajudar", subratlla.

José Miguel Contreras mira enrere i recorda que els fundadors de La Sexta es van fer empresaris "més per accident que per vocació".

"El nostre objectiu mai va ser guanyar diners tenint una empresa, sinó tenir una televisió. Per fer la televisió que ens agrada hem hagut d'acabar convertint-nos en empresaris", assenyala.

Segons la seva opinió la cadena es caracteritza per "l'inconformisme positiu", que bàsicament consisteix ser "un canal crític que sempre està donant canya-explica-i que està vigilant per a defensar la justícia social, però en comptes de fer-ho de manera malcarada i de mala gana, fer-ho sempre d'una manera positiva ".

Per un buscar un però, Contreras reconeix que l'aposta "realment descomunal" que va fer la cadena per l'esport en els seus inicis va ser "un problema de partida".

Explica que aquesta aposta, la més gran que havia fet mai un operador, els va donar l'avantatge de donar-se a conèixer ràpidament però va crear el problema de la percepció que "això era un canal de futboleros", de manera que el repte és obrir-se a un altre tipus de públic.

En la conversa amb Efe, Contreras qualifica d '"absurd" l'actual nombre de canals en obert, i es refereix també al "conflicte ideològic" amb Telecinco, en la manera d'entendre el paper de la televisió.

"Jo respecto perfectament que hi hagi gent que vulgui fer televisió amb l'única finalitat de guanyar diners per sobre de tot i sigui com sigui, però no ho comparteixo", indica el conseller delegat de La Sexta, que també admet que per ambdues parts s'han comès errors.

Contreras defineix la teleporqueria com la anteposició de "interessos purament econòmics d'avarícia econòmica a interessos de responsabilitat social i de compromís amb el teu país com a mitjà de comunicació".

Sota aquesta consideració assenyala que en aquests anys La Sexta "clarament" no ha emès teleporqueria i, més aviat, tot el contrari, mentre considera "absolutament exigible" que la societat reclami una major responsabilitat a les televisions.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Actualidad

«Los Fruittis» tindran nous capítols el 2020.

«Los Fruittis» tornen a la televisió

La nova temporada de l'entranyable sèrie tindrà 52 episodis de tot just 11 minuts cadascun

'The Umbrella Academy', 'Sex Education' i ' Homecoming'.<br />

Deu sèries curtes a les que t'enganxaràs

De «Killing Eve» a «Arde Madrid», repassem algunes de les millors ficcions dels últims mesos

Ara a la TV

Ara (14:38 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Dimecres 20 Març.

16,8%

TELE 5

14,3%

ANTENA 3

9,3%

TVE 1

7,2%

LA SEXTA

4,6%

CUATRO

2,8%

LA 2

2,5%

FDF TELE5

2,4%

NOVA

2,4%

NEOX

2,1%

ENERGY

Veure números complets.