Rutes i excursions

El patrimoni natural i cultural en estat pur

2 vots

Maçanet de Cabrenys - Girona

Salines Bassegoda compta amb una important xarxa de pistes i de senders per fer en curtes passejades o en excursions i travesses de llarg recorregut, partint de qualsevol dels pobles que integren aquest territori

Salines Bassegoda és una terra dotada d’una bellesa natural incomparable. I descobrir aquesta porció de  l’Alt Empordà més feréstega és tan fàcil com apropar-se a qualsevol dels pobles que n’estan integrats: Agullana, Albanyà, Avinyonet de Puigventós, Biure d’Empordà, Boadella i les Escaules, Cabanelles, Cistella, Darnius, Lladó, Llers, Maçanet de ­Ca­brenys, Navata, Pont de Molins, Sant Llorenç de la Muga, Terrades, Vilanant i la Vajol, i iniciar una excursió, una ruta, un itinerari dels molts que hi ha marcats. Aquests municipis fan una feina encomiable de preservació i de revalorització del patrimoni paisatgístic, cultural i mediambiental, posant un accent en la promoció del desenvolupament sostenible de les activitats econòmiques.

Els arbres monumentals, els espais protegits, les gorgues, els rius, les carreteres paisatgístiques, els miradors, les fonts, tots aquests pobles d’interior amb un caràcter rural que els caracteritza, els espais de memòria, la ruta de l’exili... Els castells, les construccions de pedra seca, les ermites i capelles, les esglésies, els monestirs i les canòniques, els santuaris, els dòlmens, els menhirs, les cabanes... l’artesania, les tradicions, els mercats...

L’embassament, un cor latent

Tota aquesta gran riquesa paisatgística conformada per tots els elements naturals i arquitectònics de les Salines Bassegoda té  un cor latent a la Conca de la Muga, l’embassament de Boadella-Darnius. En les seves aigües, és permès el bany. També la pesca, la navegació en caiac i en barca de motor de gas (amb llicència i permís específic previ). Amb el temps, l’embassament s’ha coronat com un atractiu turístic de primer ordre, i ben bé a tocar la infraestructura hotelera i gastronòmica és excel·lent.

El setembre de l’any 2007 es va constituir el Consorci Salines Bassegoda, amb uns objectius molt clars que s’orienten en quatre grans eixos: la protecció, restauració i millora del patrimoni natural i cultural de Salines Bassegoda; el desenvolupament local que millori les condicions de vida de la població vinculada a Salines Bassegoda, basat en l’aprofitament sostenible dels seus recursos; l’ordenació dels usos de lleure, i, a més, el foment de l’educació ambiental i la recerca científica.

Experiències a l’aire lliure

Les condicions naturals de les Salines Bassegoda dóna possibilitats ilimitades de viure experiències a l’aire lliure, i qualsevol època de l’any és bona. Senderisme, rutes en BTT, oci i benestar, caça, bolets, pesca, el ventall és amplíssim.

Pedra seca i fortificacions

En aquest territori, es troben les Garrotxes d’Empordà, un sector de muntanya baixa amb algun sòl agrari que conserva construccions de pedra seca, on hi ha nuclis medievals, a vegades amb fortificacions defensives, com Lladó o Sant Llorenç de la Muga. I les serres de les Salines i l’Albera, visibles des de qualsevol punt de l’Alt Empordà, amb abundància de rieres i torrents, així com el coll del Pertús com a punt fronterer emblemàtic per a les infraestructures.

Salines Bassegoda és l’entorn ideal per desconnectar i podeu gaudir tant de la tranquil·litat i el descans en qualsevol dels establiments d’allotjament que hi ha –hotels, càmpings, cases de colònies, turisme rural– com de les propostes d’activitats que promouen tota una sèrie d’empreses especialitzades. Els nombrosos restaurants que hi ha a la zona ofereixen una gastronomia típica que val la pena provar.

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Propostes a l'Empordà

Deixa el teu comentari
Maçanet de Cabrenys, un poble ideal per fer-hi parada i fonda
De:
Fins a: