Rutes i excursions

Pobles de muntanya, tranquils i plens d’encants naturals

0 vots

Maçanet de Cabrenys - Girona

Maçanet de Cabrenys, Albanyà, Sant Llorenç de la Muga i Terrades
són municipis propicis per gaudir intensament del paisatge, del patrimoni cultural i històric i de la gastronomia en qualsevol època de l’any.

Els pobles més tranquils i encantadors que permetran al visitant gaudir de la natura, del relax, del patrimoni i de la gastronomia a qualsevol època de l’any són aquells que ens trobem quan iniciem una ruta per l’Alt Empordà que més a prop està de la Garrotxa. Podem iniciar el recorregut a Terrades i visitar al Santuari de la Mare de Déu de la Salut. Aquí hi sol venir la gent en peregrinació i aprofitar l’ocasió per fer una passejada pels seus ponts de pedra o contemplar l’església romànica.

Un cop admirats els seus encants, podem prosseguir el camí cap un altre magnífic poble situat a la Vall del riu Muga, Sant Llorenç de la Muga. Les muntanyes que l’envolten fan d’aquesta petita població del Pirineu un lloc ideal per a trobar la tranquil.litat que tant es necessita avui dia. Abans de la Guerra Civil  ja havia començat l’arribada d’estiuejants atrets per les belleses naturals del poble, l’ambient tranquil i per les aigües sulfuroses, fet que s’incrementarà amb posterioritat. Això donarà l’actual caràcter turístic i de segona residència al poble de Sant Llorenç.

El seu recinte medieval emmurallat, que data del segle XIV-XV és ple de punts d'interès per anar descobrint poc a poc: les antigues torres de vigilància, l’església, els seus carrers conservats segons l'arquitectura originària del poble o el canal que l’atravessa.

Racons idíl·lics

I al costat de Sant Llorenç trobem Albanyà. Cal ressaltar l’antiga porta de la muralla i la primitiva església dels segles X-XI. També hi té protagonisme el riu Muga que neix dins el terme municipal d'Albanyà. Les seves aigües fresques i cristal.lines conviden a capbussar-s'hi, a més, durant el seu recorregut s’hi troben racons idíl.lics, molt recomenats per passar el dia.

Limitant al sud amb Sant Llorenç i Albanyà, s’alça Maçanet de Cabrenys.  La vila ofereix llocs de gran interès com l’església romànica amb capella del s. XVII i la capella de la Mare de Déu de les Salines, situada a 1100 m d’altitud, en un marc inigualable i amb un gran domini de l'Empordà, Vallespir i Rosselló.

Degut a la gran densitat de muntanya, al llarg de la tardor, es poden trobar tota classe de bolets, castanyes i durant el temps de caça es disposa d’un vedat privat.

Precisament les castanyes han inspirat una fira anual per promocionar el poble i les seves contrades i fins a finals de mes tothom podrà degustar als restaurants locals un menú especial.  Per qui vulgui completar la ruta de muntanya, pot fer parada a Darnius abans d’arribar a Maçanet de Cabrenys i des d’aquí visitar La Vajol, un municipi que ha estat testimoni de l’exili del 1939 o dirigir-se a Tapis, l’últim poble abans de la frontera francesa.

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Propostes a l'Empordà

Deixa el teu comentari
p { margin-bottom: 0.21cm; } El decorador Lluís Cairó va fer de la Joieria Llobet [..]
De:
Fins a:

Agenda d'avui

Manel Linares i Beatriz Sotela Beardem

Manel Linares i Beatriz Sotela Beardem

Cafè Art Fontanella XII

Exposició 'Transparències'

Exposició 'Transparències'

Sala d'exposicions Ca l'Anita

DO: Bny en ruta

DO: Bny en ruta

Comerços de la ciutat

Prev
Next