Rutes i excursions

Varietat d’estils a la plana de l’Empordà

0 vots

Castelló d'Empúries - Girona

Vora els Aiguamolls de l’Empordà es troben pobles amb diferents maneres d’entendre el turisme. Castelló aporta el toc històric, Empuriabrava ofereix oci i nocturnitat i Sant Pere proposa el bé de la natura.

Quan es mira la plana des d’un lloc amb panoràmica, destaca la imatge dels Aiguamolls de l’Empordà, a la desembocadura de la Muga i el Fluvià. Al voltant d’aquest parc natural hi trobem Castelló d’Empúries, amb la urbanització d’Empuriabrava, i Sant Pere Pescador.

Castelló, antiga vila comtal, ofereix al visitant una immersió en el món medieval empordanès. Les visites al Museu Cúria-Presó, a les estances utilitzades com a tribunal de justícia i presó durant el segle XIV, i el recorregut per la basílica gòtica de Santa Maria i el seu museu ofereixen una pinzellada sobre el passat de la comarca.

Una altra aproximació a la història, però aquest cop més recent, és l’Ecomuseu-Farinera,  que aprofita l’antiga fàbrica de farina per mostrar el procés d’elaboració del pa, i la societat castellonina del segle XIX. Totes aquestes experiències han de permetre tenir temps per poder-se deixar endur dins el casc antic de Castelló.

Entre els seus carrerons podem passejar per l’antic call, els convents, el safareig i el Palau Comtal, que ara serveix d’ajuntament. Per a l’estiu hi ha programades una sèrie de visites guiades que permeten conèixer els racons més destacats del poble.

Sant Pere Pescador,  ha sabut mesclar el turisme i l’agricultura, sense deixar de banda els actes estivals

Però si la història no ens interessa, Castelló té una altra cara, decantada a la costa, i que ofereix tot el contrari de l’antiga vila.

Empuriabrava és la marina residencial més gran del món. Un paradís per als turistes que busquen oci, compres i sortides nocturnes. Les seves zones comercials i de bars són conegudes arreu de la comarca. Els esports nàutics i marítims estan a l’ordre del dia, però una de les estrelles de la urbanització és el seu aeròdrom, que permet fer el primer salt en paracaigudes, agafat a un instructor especialitzat.

Anant cap al sud hi trobem Sant Pere Pescador, que ha mesclat amb sabiduria el turisme i l’agricultura. A més dels nombrosos càmpings que s’estenen a la badia de Roses, ofereix moltes activitats relacionades amb la naturalesa. Rutes al llarg del Fluvià, passejos pel sender de llarg recorregut GR92 i, sobretot, la bellesa tranquil·la del Parc Natural dels Aiguamolls, un dels grans refugis dels ocells migratoris i un paratge reconegut pel seu valor ecològic.

Sant Pere no deixa de banda les activitats estiuenques, com ho demostren la celebració del Festival de Música, que ja va per la seva vint-i-dosena edició, i les diverses nits en què hi ha actes programats.

Aquesta ruta ens porta per una gran varietat de pobles i de paisatges. Des de l’extensió cultivada de Sant Pere Pescador, fins als innombrables canals d’Empuriabrava, passant pel ferm reducte comtal de Castelló d’Empúries.

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Propostes a l'Empordà

Deixa el teu comentari
Esports com el paracaigudisme –des del cel o des del túnel– passant per totes les modalitats [..]
De:
Fins a:

Agenda d'avui

Prev
Next