Passejades

Viles mediterrànies que conviden al relax

0 vots

Portbou - Girona

El brunzit del vent i la remor del mar són acompanyants fidels en
la visita a uns pobles –Portbou, Colera i Llançà– que desconeixen la
cridòria i les multituds d’altres indrets del litoral gironí

La Costa Brava és un tot compost, curiosament, de pobles i paisatges, d’històries i de cultures, molt diferents entre ells. Poc té a veure el litoral de Blanes o Lloret de Mar, per citar uns bocinets d’aquest extens territori mediterrani, amb l’espai que ens ocupa en aquesta proposta turística.

El brunzit del vent i la remor del mar són acompanyants fidels en la visita a uns pobles que desconeixen la cridòria i les multituds d’altres indrets de la costa gironina.

Aquests són uns paratges que només saben de tranquil·litat i que han après a equilibrar amb encert els dos plats d’una balança: el que conté el turisme i el que guarda el caràcter de poble genuí. Són pobles que preserven la major part dels seus valors naturals i que poden presumir d’amagar, possiblement, els racons més fascinants de tota la Costa Brava.

Una escapada, doncs, a les petites viles mediterrànies del nord de la Costa Brava és una opció excel·lent per gaudir del descans, del relax, de la quietud que suggereixen les cales encara verges d’aigües clares i transparents. Portbou, Colera i Llançà configuren, sens dubte, la Costa Brava més abrupta, de paisatge salvatge i, alhora, històric, un paisatge delimitat pels penya-segats més alts del litoral de la Costa Brava que, des de la seva posició privilegiada, van ser testimonis d’una de les rutes de l’exili.

Portbou té una situació especial al bell mig d’una vall envoltada de naturalesa. El visitant interessat en mandrejar trobarà, en aquest petit poble de frontera, unes platges que destaquen per la qualitat i la sostenibilitat.

Portbou deu bona part de la seva popularitat a l’estació de tren, clau per a les comunicacions entre l’Estat espanyol i la resta d’Europa.  Precisament, el tren resse­gueix el tram de costa que uneix Portbou, Colera i Llançà, i circula veloç per davant de la immensitat de la Mediterrània.

Més que tovallola i remullada

Els tres pobles tenen en comú, a banda de les vies fèrries, l’afany per oferir al visitant propostes d’oci, lleure i cultura, que complementen les estones de relax sobre la tovallola i a sota aigua.

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Propostes a l'Empordà

Deixa el teu comentari
p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; }
De:
Fins a:

Agenda d'avui