Passejades

Vila comtal, epicentre cultural

0 vots

Peralada - Girona

Hola, ara que el Festival de Peralada està a punt de començar, he pensat que t’agradaria rebre aquesta postal tan maca de l’entrada del poble.

Hola, ara que el Festival de Peralada està a punt de començar, he pensat que t’agradaria rebre aquesta postal tan maca de l’entrada del poble. La fitxa de l’Arxiu diu: “Vista de l’entrada al municipi de Peralada amb el castell en primer terme. Edició de La Veu de l’Empordà, any 1910 ca. (ACAE)”. Què et sembla? Fa patxoca, eh? I, de fet, si no fos per la gent i per l’asfalt de la carretera, la imatge no ha canviat gaire.

Mira, penso que ja fa molts anys que, a l’estiu, Peralada es converteix en l’epicentre cultural de casa nostra, amb ressò mundial. Quan repassem les figures internacionals de la música que s’han passejat pels seus jardins i veiem els cartells dels programes de cada edició, la veritat és que no hi falta ningú dels grans noms i de les grans veus de la història del segle XX. I de la dansa ja no te’n dic res. Potser els empordanesos, com que som com som, no ens adonem del que tenim.

Al final, allò que compta és la feina feta i aquí sí que el Festival que presideix Carme Mateu ja fa anys que compta molt. Peralada s’ha convertit en el vaixell insígnia de la música clàssica a l’aire lliure. I, a més, música celestial envoltada de cigonyes gràcies a la bona feina de l’amic Sargatal. Veure les grans dives del bel canto entonant damunt l’escenari mentre de fons se sent el clac, clac, clac dels becs d’aquestes aus, no té preu, creu-me. És una paradoxa sensacional. Bucòlica, però sensacional.

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Propostes a l'Empordà

Deixa el teu comentari
El municipi fronterer permet al visitant trepitjar racons increïbles del paratge de l'Albera, [..]
De:
Fins a: