Passejades

L'Escala, molt més que sol i platja

1 vot

L'Escala - Girona

Rere les característiques purament turístiques, aquest municipi mariner encarat a Tramuntana amaga petits tresors dignes de ser descoberts

Les nostres són terres de marcats contrastos, de mar i muntanya. La nostra, una costa de paisatge agrest i escarpat. Tot i les transformacions viscudes, l'Escala és un poble amb un bon grapat de racons que de ben segur encaixen amb les particulars característiques dels municipis de la Costa Brava.

Actualment, a ulls de la majoria dels altempordanesos, l'Escala és només un municipi d'estiueig. Tanmateix, rere aquesta faceta de població de segones residències, s'hi amaguen tot un conjunt de petits encants sovint infravalorats.

Podríem ocupar tot un diumenge resseguint la costa de l'Escala sense haver-nos de passar hores estirats a la sorra de la platja sota un calent sol d'estiu.

A un extrem del municipi costaner, trobem Punta Montgó, un petit turó que sens dubte ofereix les vistes adients per entendre què és i què deixa de ser la Costa Brava. Un racó pintoresc, màgic i ple d'encant, on l'escuma de les ones i els raigs del sol juguen entremaliadament tot regalant-nos imatges dignes de ser guardades a la memòria.

Més història

Allà mateix hi trobem la Torre de Montgó, edifici de planta circular, molt ben restaurat i que data del segle XV. Sota la torre resten abandonats una sèrie de búnquers que si bé no estan excessivament ben conservats, poden seguir interessant a aquells admiradors de la història més recent.

Per continuar vorejant la població i no perdre'n detall, no s'ha de deixar passar l'oportunitat de gaudir del passeig de Riells, al nucli modern del municipi.

Una tercera visita obligatòria la trobem a l'altre extrem del municipi. A pocs quilòmetres del nucli urbà, hi ha les ­ruïnes grecoromanes d'Empùries. Un petit tresor que la història ha conservat des del segle VI aC i on encara avui s'hi veuen els fonaments i les restes de l'amfiteatre, la basílica, el fòrum i les cases.

L'Escala pot presumir, i no sense raó, de posseir el jaciment clàssic de major importància de Catalunya.

L'antic poble de pescadors amaga, doncs, moltes línies d'història per ser vistes i llegides. Començant pels clàssics i acabant als nostres temps, passem per l'Alfolí de la Sal construït per Felip II, per nombroses torres de vigilància i fins i tot per un Cementiri Vell declarat monument historicoartístic gràcies a les seves particulars característiques neoclàssiques, populars i mediterrànies.

I què millor per acabar el dia que un bon plat d'anxoves de l'Escala?

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Propostes a l'Empordà

Deixa el teu comentari
Entre Palau-saverdera i Vilamaniscle, tot resseguint la falda de la serralada de Verdera [..]
De:
Fins a:

Agenda d'avui

Carnaval d'Olot

Carnaval d'Olot

Ajuntament d'Olot

Social Solo

Social Solo

Galeria d'art Dual

Destí Bluefields

Destí Bluefields

Centre Cívic Barri Vell - Mercadal

Vermut musical amb Marcel Torres Duo

Vermut musical amb Marcel Torres Duo

Espai Cívic Mercadal

La Tosca Brava

La Tosca Brava

La Copa

Maruja Limón

Maruja Limón

La Copa

O'funk'illo

O'funk'illo

La Copa

Prev
Next