Notícies | Planes

Museu del Joguet, un espai singular

Ubicat a l'antic hotel parís de Figueres · Està considerat el tercer centre museístic més important del món dedicat al joguet
27-03-2017 10:07
0 vots
El Museu exhibeix una espectacular maqueta de tren

El Museu exhibeix una espectacular maqueta de tren

El Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres, està considerat com el tercer centre museístic més important del món dedicat al joguet. Premi Nacional de Cultura Popular 1999 i Creu de Sant Jordi el 2007, el centre disposa d’un fons que frega els 18.000 objectes, un fons que creix dia a dia gràcies a les donacions constants.

És, doncs, un museu viu i dinàmic que va començar a caminar ara fa just 35 anys gràcies a l’empenta dels col·leccionistes Josep Maria Joan i Rosa i Pilar Casademont i a la seva col·lecció particular. Instal·lats a l’antic Hotel París, de la Rambla figuerenca, l’objectiu del museu, gestionat per una Fundació, és estimular, fomentar i defensar la cultura lúdica incloent-hi els seus aspectes científics i tècnics. Com explica la conservadora i codirectora del centre, Eva Pascual, el Museu del Joguet “no és un lloc amb quatre parets ple de coses i en silenci; és un museu obert, participatiu on passen coses i que pot esdevenir un motor de desenvolupament important”.

Aquest any, a més, viuran intensament el seu aniversari, ja que s’han plantejat tirar endavant diverses exposicions al mateix museu i a l’estranger.

El museu, que rep el visitant amb la Sala Oberta dedicada a les exposicions temporals i una Torre Eiffel (1929) feta amb 9.832 peces de Mecano i 8.623 cargols, disposa de diferents sales temàtiques que ajuden a entendre l’evolució del joguet en el món.

Així es poden contemplar joguines d’època grega i romana provinents d’Empúries; jocs típics catalans; joguines per divertir-se a l’aire lliure; d’altres fetes amb cartró que emulen animals; esglésies, altars i disfresses de capellà; jocs de taula; nines de diferents èpoques i materials; teatrins; il·lusions òptiques; jocs de construcció, de màgia i il·lusió, entre altres.

Cal destacar també l’extraordinària maqueta ferroviària que s’exhibeix en una sala, fruit també d’una donació, així com una mostra permanent dedicada a la infantesa de Salvador Dalí.

PER SABER-NE MÉS

Museu del Joguet de Catalunya a Figueres
Antic Hotel París
972 504 585
mjc.cat

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Propostes a l'Empordà

Deixa el teu comentari
L’Escala és un poble de pescadors amb una gran tradició marinera que conserva la seva identitat, [..]
De:
Fins a: