Essential-12 Brut Reserva

0 vots
Essential-12 Brut Reserva

Un homenatge de Juvé i Camps al xarel·lo

Neix Essential, un nou cava de Juvé i Camps elaborat només amb la varietat xarel·lo de les seves vinyes d’Espiells i can Rius. Amb aquest cava, el celler vol retre homenatge a aquesta varietat perquè la considera  més expressiva, amb més estructura i consistència a l’hora d’elaborar un cava.


El fruit s’obté d’una verema manual i s’elabora únicament amb el most flor, que vol dir que només s’aprofita el primer most que cau de la primera premsada, la que té més propietats. Aquest most fermenta en dipòsits d’acer inoxidable, que s’han estudiat i analitzat per tal de poder trobar un llevat específic que afavoreixi  l’expressió de les aromes varietals durant la primera fermentació.


Aquest vi base s’embotella i es prepara per a la segona fermentació i madura durant quinze mesos dins de les caves tenebroses. L’anyada 2012 va ser una molt bona collita, madura i intensa a causa de les altes temperatures enregistrades durant l’any i les pluges durant la floració. El cava està dotat d’un color groc or amb què  ja marca una diferència; les bombolles són fines i persistents i formen rosaris. La seva aroma subtil ens evoca el caràcter i la personalitat de la xarel·lo,  que desperta amb unes notes anisades de fonoll, fruita madura, tocs minerals i especiats de bosc mediterrani. En boca és cremós i fresc; molt gustós, ens retorna la fruita madura, pera i codonyat, una acidesa viva i equilibrada ens acompanya en el llarg final. Intueixo que serà un cava del qual es parlarà i es convertirà en el vaixell insígnia del celler.
 

Pilar Garcia. Sommelier del restaurant Las Vegas

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent