Xarel·lo Roent-13 de Gramona

0 vots
Xarel·lo Roent-13 de Gramona

En aquest celler del cor del Penedès es defineixen com a «Creadors de caves i vins, combinant l’essència del Mediterrani i la mirada eterna de la serralada de Montserrat». Darrere d’un gran producte, d’un gran celler, però, sempre hi ha una llarga història familiar; més de 130 anys els avalen. La clau de l’èxit és trobar l’equilibri entre la tradició i la innovació constant.
Vini, Viti, Vitae: el cep, el vi, la vida.  Aquest és el lema del seu escut, que sintetitza la cura especial per la vinya i el seu fruit, cercant la màxima expressió d’un terrer de capacitat i variació excepcionals. La novetat és la col·lecció de xarel·los que ha llançat al mercat. Una aposta per aquesta varietat autòctona que identifica el Penedès, perquè és un  raïm d’una gran personalitat i capacitat de criança per la seva riquesa en antioxidants,  imprescindibles en la longevitat dels vins blancs.
Aquesta varietat blanca té més resveratrol que algunes de les varietats negres com la pinot noir o la monastrell. El trio presentat són Font Jui, Ovums i Roent. A mi m’atrau especialment aquest xarel·lo Roent, elaborat amb xarel·lo vermell. Ha fermentat en barriques de fusta de 3000 l. El color és pàl·lid amb una tonalitat rosada. Al nas té molta fruita: peres, pomes i pomelo; espècies de bosc, caràcter mineral. En boca és fresc, lleuger, amb una bona estructura, i deixa un rastre de cítric vermell.

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent