Don Miguel Mateu Castell Peralada 2003

0 vots
Don Miguel Mateu Castell Peralada 2003

Al llarg de les dècades, els vins i caves de Castell Peralada s’han servit a la taula de molts personatges històrics, havent tingut l’honor d’ésser seleccionats en banquets de gran relleu social com el de la coronació de S.M. el Rei Joan Carles I, els de les bodes dels reis Fabiola i Balduino de Bèlgica i dels Prínceps d’Astúries, o els de les visites de diversos presidents dels Estats Units. Els vins d’homenatge reten tribut a algunes d’aquestes personalitats, així com al nostre fundador, Miguel Mateu, i a un dels empordanesos més il•lustres, Salvador Dalí.

Varietats: Cabernet Sauvignon (40%), Merlot (30%), Garnatxa (20%), Syrah (7%), Carinyena( 3%).

Elaboració: Vinificació en negre. Llarga maceració amb la pell del raïm. Fermentació controlada a 26ºC.

Criança: Dos anys en bótes bordeleses, 50% de roure americà i 50% de roure francès Allier. Posteriorment va prosseguir la seva criança en ampolla un mínim de tres anys.

Graduació: 13,90% vol.

Tipus d’ampolla: Bordelesa prestige, color antique, 75 cl.

Nota de cata: Color cirera intens. Aroma fina, a fruita negra madura, balsàmica i perfumada. En boca és potent, carnós, mineral i amb una concentració mitjana. Té uns tanins madurs i un final de xocolata. És un vi llarg, rodó i amb un toc de roure cremós i ben integrat.

Recomanacions: Degut a la seva estructura i als mínims tractaments de clarificació i filtració als quals ha estat sotmès, aquest vi pot presentar sediments naturals.
 

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent