Quinta Das Tapias 2011 Treixadura

0 vots
Quinta Das Tapias 2011 Treixadura

Vi d'origen gallec autòcton i jove, fruit de la més nova tecnologia.

Adegas Tapias Mariñán neix de la iniciativa dels germans Blanco Núñez, gallecs establerts a Barcelona i vinculats al sector vitivinícola. Els seus coneixements sobre la comercialització i l’evolució dels productes al mercat d’altres denominacions els va fer apostar per la compra de vinyes i la construcció del celler, l’any 2006, a Pazos, a la localitat de Verin, al sud de la província d’Ourense.
La zona, frontera amb Portugal, és la més petita i jove de les denominacions  d’origen gallegues de Monterrei. Una zona molt privilegiada per al conreu de la vinya, per la seva altitud i una baixa pluviometria, on un sol més potent ajuda a madurar el raïm de la varietat treixadura, una varietat autòctona molt difícil de conrear, per això sol anar acompanyada.
Els germans Blanco, que en els seus records d’infantesa van aprendre a mimar i respectar les vinyes, han dotat el celler de la més alta tecnologia. Per a l’elaboració d’aquest vi es deixa macerar el raïm amb neu carbònica durant 14 hores. El color del vi és el d’un vi jove, un groc pàl·lid amb tonalitat verda, net, transparent i brillant, tres adjectius que ens mostra la bona salut del vi.
Al nas és on mostra la seva grandesa, un desplegament d’aromes florals, des de l’acàcia a les roses, fruites, préssec, pinya i cítrics. En boca és suau i envolvent per una estructura grassa, equilibrat amb una bona acidesa, i deixa un postgust llarg i afruitat.

 

DO: Monterrei
Preu: de 6,5 a 8 euros

Pilar Garcia. Sommelier del restaurant Las Vegas

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent