Cabrida -09

0 vots
Cabrida -09

Capçanes, un poble lligat al vi, ens porta un vi jueu d'unes vinyes centenàries

El 1933 va néixer la cooperativa de Capçanes, quan diverses famílies del poble van prendre la decisió d’agrupar-se per augmentar i millorar la producció del vi. Però l’impuls definitiu es va produir arran de la trobada amb la comunitat jueva de Barcelona el 1995 i la petició de vinificar un vi jueu, no pasteuritzat amb el mètode Lo Mebushal.
Tot plegat va fer que l’any 2001 s’incorporessin noves tecnologies a les instal·lacions que van permetre elaborar, sota la supervisió del rabí jueu, aquest vi, actualment un dels millors vins jueus del món.
Aquest va ser un detonant per a elaborar una àmplia gamma de vins d’alta qualitat, que expressen el caràcter d’una terra dura i, tanmateix, agraïda, combinat amb l’esforç de gairebé tot el poble de Capçanes.
Cabrida és d’unes vinyes molt velles, d’entre 85 i 105 anys, que van servir de pastura de cabres en els anys de depressió de la comarca, entre el 50 i el 70. Es van menjar fins i tot la fusta i es va haver de lluitar molt per recuperar les terres.
És un monovarietal de garnatxa de sòls d’argila, granit i licorella. D’una anyada 2009 que va ser dura i càlida amb grans oscil·lacions tèrmiques.
Demana una mica de paciència al seus vins. D’un color cirera picota intens, és un vi complex, d’aromes de fruita confitada, cacau, cuirs i minerals. Un caràcter elegant, amb cos, molt equilibrat.

 

DO: Montsant
Preu: de 40 a 45 euros

Pilar Garcia. Sommelier del restaurant Las Vegas

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent