Can Serra Exibis -12

0 vots
Can Serra Exibis -12

Navàs ens porta un vi afruitat, d'un color fosc i a moratat, amb un toc xinès

Aquesta és la segona anyada d’aquest nou celler, últim  d’incorporar-se a la DO Pla de Bages, ubicat al terme municipal de Navàs, que gaudeix d’unes instal·lacions d’última generació.
És un projecte de la família Cots, que neix amb la intenció d’elaborar vins ecològics i de qualitat, essent els pioners al Bages a aplicar una agricultura biodinàmica, on es treballa la vinya en procediments totalment naturals en conjunció amb els astres. També mostren un interès molt especial a recuperar varietats autòctones, com la mandó i la sumoll. L’enòleg i director de l’obra és el nostre Joan Soler, que aquí mostra tota la seva destresa en elaborar un vi jove, amb una intensitat i volum dignes d’un vi de gamma alta.
El vi és d’un cupatge del 60% de cabernet sauvignon, 30% de mandó i 10% de sumoll. Com que la mandó i la sumoll són varietats baixes de color, l’hi posa la cabernet, part del volum en boca del mandó i l’acidesa i la vivacitat del sumoll.
Té un bell color negre ben cobert, adornat amb un rivet amoratat molt atractiu. Aromes de fruita vermella i negra molt madura, que combina amb una tinta xinesa, herba fresca i espècies.
En boca té una entrada suau i vellutada on expressa tota aquesta fruita fresca directa del raïm, sense cap fusta que li resti protagonisme. Un taní dolç i madur que no mostra cap signe de rebel·lia.
Només 4.000 ampolles que acaben de sortir al mercat. Si no us afanyeu, no el provareu.

 

DO: Pla de Bages
Preu: de 6 a 8 euros

Pilar Garcia. Sommelier del restaurant Las Vegas

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent