Ànima de Picapoll

0 vots
Ànima de Picapoll

L’Ànima de Picapoll és el nou producte que acaba de treure al mercat el celler Abadal. Un destil·lat de 42º vol. elaborat a partir de la brisa derrapada del picapoll del 2011.
Ja antigament al Bages s’havien elaborat i exportat a les amèriques aiguardents de picapoll, com França ho feia amb el conyac. Però l’un amb l’altre no tenen res a veure, ja que aquest s’obté de tècniques molt avançades.
D’una brisa rica en aromes i concentrada perquè s’ha respectat el procés de premsat. Es deixa fermentar un mes i mig i la pasta sortint passada per una columna de destil·lació per on circula vapor a molt baixa pressió a través de la brisa per arrossegar-ne l’alcohol, sense malmetre el seu potencial aromàtic. D’aquest procés se’n tallen els caps i les cues, i amb el cos es torna a fer una segona destil·lació en un alambí al bany maria per afinar i buscar la màxima qualitat del destil·lat.
El tast el fem amb un company de professió, Jaume Pont, al Setè cel. Aromes herbàcies, regalèssies, en principi costava mostrar-se –fins i tot vam predir que la picapoll era poc aromàtica. Al cap d’una estona, però es va anar obrint i va desplegar un ventall d’aromes dolces de prunes, panses, fruits secs. A la boca no fa broma, és corpulent i extremadament gustós, es mantenen a la boca notes florals, violetes fins passada molta estona.

 

Preu: de 27 a 30 euros, 50 cl

 

Pilar Garcia. Sommelier del restaurant Las Vegas

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent