Bollinger Special Cuvée

0 vots
Bollinger Special Cuvée

Bollinger és una maison familiar de la xampanya fundada al 1829 a la localitat d’Aÿ. És l’últim celler independent que encara conserva la gestió familiar

Recomanar aquest xampany no és cap novetat, ja que són molts els que el coneixen i l’han tastat, però no per això puc obviar un dels xampanys més reconeguts del món. És un homenatge al que ens ha acompanyat als millors moments. Bollinger és una maison familiar de la xampanya fundada al 1829 a la localitat d’Aÿ. És l’últim celler independent que encara conserva la gestió familiar. Disposa de 150 hectàrees  de vinyes pròpies per elaborar els seus xampanys. Els seus mètodes artesanals contras-ten amb els recursos tecnològics que solen utilitzar altres cellers.

 


Special Cuvée és el més venut de la casa: quasi dos milions d’ampolles, on la família vol concentrar tota la qualitat i expressar aquest estil tan característic. Aquest xampany és un cupatge de diverses anyades. Majoritàriament és de l’anyada en curs de la primera premsada (cuvée), a la qual s’afegeixen petites quantitats d’altres anyades i de vins de reserva que asseguren la constància del conjunt; això dóna complexitat i estructura també a la criança en botes de roure. El xampany és fi i delicat. La bombolla, petita i viva, és capaç de seduir fins i tot James Bond, paradigma del luxe i del glamur, del qui sabia escollir els cotxes, les senyores i també el millor xampany.

 

DO: Champagne (França)
Preu: de 40 a 45 euros

 

Pilar Garcia
Sommelier del restaurant Las Vegas

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent