Bledes amb mongetes de l’ull negre

0 vots
Bledes amb mongetes de l’ull negre

Les bledes són una verdura força popular arreu de la Mediterrània. Es poden combinar amb mongetes i altres llegums amb un resultat excel·lent. Tal com es fa a Catalunya... o a Grècia, d’on és aquesta recepta, i que l’amic Mimi, de Creta, feia a casa seva, i em va dir que era molt típica de les Cíclades –i que podria ser perfectament catalana. En grec s’anomena Mavromatika me séskulo.

INGREDIENTS:

  • 2 kilos de bledes
  • Oli o llard
  • 250 grams de mongetes de l’ull negre cuites
  • Sal

En primer lloc cal bullir les bledes amb força aigua i un polsim de sal. En segon lloc escorreu-les bé i guardeu-les. Les podeu servir de dues maneres: afegint les bledes al final de la cocció dels fesolets fins que siguin toves. O bé, en una paella amb l’oli o el llard, hi salteu les bledes, fent que es vagin enrossint una mica. Tot seguit quan estiguin, aparteu-les en un plat. Finalment a la mateixa paella, amb una mica més d’oli, salteu les mongetes que, un cop rosses, posareu al costat de les bledes.


→ A Catalunya també és molt freqüent preparar aquest plat afegint-hi patates.
→ A Grècia s’amaneix amb oli d’oliva i suc de llimona.
→ Hi podeu posar suc de cansalada, rostes de cansalada, o xulles, allioli, etc... També hi podeu fregir algun all, o fer-les, com els espinacs, amb panses i pinyons. O les podeu fregir o guisar, com a Gandia, amb gambeta de riu.
→ Al País Valencià hi ha les penques i fesols blancs, que se serveixen bullides, amb sal, oli i, si es vol, vinag

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent