Timbal de macarrons

0 vots
Timbal de macarrons

Un plat de tota la vida amb un toc de Mestre Tomeu Esteva

INGREDIENTS:

  • 300 gr. de macarrons el més llargs possible
  • 200 gr. de macarrons tallats
  • 200 gr. de carn magra passada dues vegades per la màquina
  • 120 gr. de mantega
  • 1 ou sencer batut i mig
  • sal i pebre blanc
  • Per a la salsa: 100 gr. de pernil a daus, 350 gr. de fetgets i menuts de gallina, 80 gr. de xampinyons en làmines, 1 ceba mitjana i picada, 4 dl. de salsa de tomàquet, 1/2 got de vi blanc, Pastilla brou carn, 1 dl d'oli
  • 80 gr de formatge ratllat

Ingredients per a sis persones. Preparar un motlle de carlota untat de mantega. Bullir els macarrons el més llargs possible amb aigua abundant i sal, treure, refrescar i escórrer bé escorreguts. Deixar assecar uns minuts. Col · locar mig ou dur al centre del motlle al fons. Col·locar els macarrons ben secs en forma d'espiral, primer al fons, després les parets, fins a acabar el motlle. Tenir bullits a part els macarrons curts, amb aigua i sal, refrescar i escórrer. Fer la salsa ofegant la ceba, el pernil i els xampinyons. Tenir els menuts ja precuits en aigua uns minuts. Tallar a daus i saltar amb la ceba. Mullar amb el vi i reduir a un terç. Afegeix la salsa de tomàquet i bullir-ho un moment. Condimentar i posar a punt la salsa. Per acabar el motlle, pastar la carn picada amb sal, pebre i nou moscada. Afegir l'ou i fer una pasta. Empastifar el fons i les parets de l'espiral per tal que faci un cos ben arrebossat, però amb compte. Satar els macarrons tallats amb mantega, incorporar la meitat de la salsa, barrejar i assaonar. Ficar dins el motlle fins a dalt de tot. Pintar la superfície amb mig ou batut i escampar-hi el formatge ratllat i uns trossets de mantega. Ficar el motlle a coure al bany maria al forn uns 30 minuts. Treure i deixar reposar una bona estona. Passar, amb molt de compte, un ganivet al voltant de la paret interior del motlle per si cal desenganxar. Desemmotlleu amb cura en el centre del suport. Servir amb la salsa sobrant regada per sobre.
 


Observacions:
Si no disposem de macarrons llargs podem utilitzar macarrons tallats tal com presentem a la foto, també un altre tipus de pasta com: les cintes o tallarines són també aptes per fer aquest plat.

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent