Notícies | Gastronomía

Nom del núvol de l'Albera

Surt al mercat la cervesa artesana empordanesa Rufa

Ha estat elaborada pels enginyers figuerencs Joan Benejam i Marc Mallol i es comercialitza a tot el món a través d'Internet
12-06-2012 15:43
0 vots
Ha estat elaborada pels enginyers figuerencs Joan Benejam i Marc Mallol Roger Lleixà

Ha estat elaborada pels enginyers figuerencs Joan Benejam i Marc Mallol Roger Lleixà

Els joves enginyers figuerencs Joan Benejam i Marc Mallol, de 29 anys, han creat l'empresa Rufa Cervesera de l'Empordà per comercialitza la primera cervesa artesana cent per cent empordanesa. La setmana passada es va poder tastar aquest producte del qual se n'elaboraran 400 ampolles cada setmana. Benejam, enginyer tècnic agrícola, i Mallol enginyer agroalimentari, tenen experiència en el món del vi, ja que han dedicat els seus inicis professionals als cellers Vins de Taller i Martín Faixó (Benejam) i Espelt i Hugas de Batlle (Mallol). "Per fer vi, a l'Empordà ja se'n fan de molt bons. Hem vist en la cervesa una oportunitat ; és un món en creixement", comenten els dos emprenedors, que fabriquen la Rufa rossa a Figueres mateix.

La Rufa és elaborada a base d'aigua, malt d'ordi i de blat, flor de llúpol, llevats i most. La mel ha ajudat a donar millor gust al producte. El nom de la cervesa prové del núvol de tramuntana de l'Albera. "Volíem buscar la vinculació del producte amb l'Empordà", argumenten els dos enginyers, els quals han encarregat el disseny de l'etiqueta al figuerenc Lluís Serra Pla. Van iniciar el projecte fa dos anys i mig. La idea era fer "un producte destinat al públic perquè agradés i la veritat és que ha agradat, després d'anar fent proves", comenta Benejam.

La Rufa ja es pot tastar a la cerveseria Venecia de Figueres i al bar-restaurant El Pati Blanc de Llançà i l'únic punt de venda actualment és la botiga Soms Empordà, del carrer Castelló de Figueres. A través de la plana web de l'establiment que comercialitza només productes amb etiqueta empordanesa, somsemporda.com, es pot comprar la cervesa per Internet, obrint-se així a tot el món. El preu per unitat és de 2,25 euros, mentre que la caixa es ven a 25 euros.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent