Notícies | Gastronomía

Magret d'ànec amb salsa de fruits vermells i reducció de garnatxa

Masia Empordà i Lídia Casademont presenten la recepta de març
05-03-2020 11:04
0 vots

Per fer la recepta d'aquest mes de març, a Masia Empordà hem triat el magret d'ànec perquè, com el seu nom indica, és una part magra de l'ànec, sobretot si en traiem la pell. Resulta una recepta molt fàcil i força ràpida de fer, tal com explica Lídia Casademont.

Anem a veure-ho!

Ingredients per a 4 persones

  • Magret d'ànec de Collverd sencer (aquest pesava quasi 700 g)
  • 200 g de melmelada de fruits vermells de Can Bech
  • 150 ml de garnatxa Sinols d'Empordàlia
  • Sal i pebre

Elaboració

En primer lloc farem una quadrícula a la part del greix del magret, i ho salpebrarem pels dos costats.

A continuació posarem una paella a escalfar, però sense oli, ja que el magret deixarà anar greix. Quan la paella estigui calenta hi cuinarem el magret amb la part on hem fet la quadrícula a sota, que és precisament on hi ha el greix. 

Deixarem que es cogui uns quatre minuts i ho girarem de l'altre costat.

Una vegada el tenim rosset per fora, el posarem en una fusta i el laminarem perquè ens quedi ben cuit per dins.

Ara agafarem una altra paella i hi acabarem de fer les làmines volta i volta, i hi incorporarem la garnatxa perquè la carn ens n'agafi el gust i l'alcohol s'evapori. De seguida que l'alcohol s'hagi evaporat traurem la carn de la paella i hi afegirem la melmelada de fruits vermells.

Finalment procedim a emplatar-ho. Començarem amb un llit de salsa de fruits vermells i reducció de garnatxa. Al damunt hi posarem quatre làmines de magret, i ho acabarem amb una mica de salsa.

A gaudir-ne!

Consell dietètic

La carn d'ànec conté moltes vitamines i minerals. Porta una quantitat important de ferro, de manera que és molt adequada per a persones que tinguin problemes d'anèmia.

També ens aporta zinc, que ens ajuda a enfortir el nostre sistema immunitari i, per tant, a estar forts i sans.

Ens proporciona vitamines del grup B. En destacaríem la B12, essencial per al bon funcionament del cervell.

I tot i que conté quantitats considerables de greix, aquest es troba sobretot concentrat a la pell, de manera que el podem retirar abans de coure la peça, si és que estem vigilant la dieta.

No obstant això, els greixos d'aquesta carn són dels bons: contenen àcids grassos monoinsaturats i poliinsaturats, que combaten el colesterol dolent.

Consells de degustació

Nosaltres hem optat per fer una reducció amb garnatxa, ja que és un vi de l'Empordà, tot i que també es podria fer amb un oporto o un Pedro Ximenes.

Quant a la melmelada, els fruits vermells combinen molt bé amb l'ànec, tot i que la poma cuita també hi lliga bé. També podem utilitzar alguna altra melmelada que tinguem o que ens agradi més.

Participeu al nostre concurs

Si us ha agradat la recepta i la voleu provar, pengeu la fotografia de com us ha quedat a Instagram i etiqueteu @masiaemporda entre el 9 i el 20 de març. Podeu guanyar el tercer llibre de Lídia Casademont «Dieta: Què faig malament?» signat per ella, o un lot de productes de Masia Empordà.

Els dos premiats es faran públics a través de les xarxes socials de Masia Empordà el dia 27 de març.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent