Notícies | Gastronomía

Pau

El poema «L'Empordà» de Joan Maragall inspira el nou vi Ençà del celler Empordàlia

La presentació es farà a l'Arxiu Joan Maragall de Barcelona, el proper 28 de gener, en un acte que també serà un homenatge al poeta i a la terra
18-12-2019 11:28
0 vots
L'ampolla del nou vi Ençà d'Empordàlia. EMPORDA.INFO

L'ampolla del nou vi Ençà d'Empordàlia. EMPORDA.INFO

El celler Empordàlia de Pau i Vilajuïga treu al mercat el seu nou vi Ençà. Un vi inspirat en el poema “L’Empordà” de Joan Maragall. És per això, que Empordàlia ha escollit l’Arxiu Joan Maragall a Barcelona per presentar Ençà. Serà el proper 28 de gener de 2020, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta i a la terra, Joan Maragall i l’Empordà. L’acte estarà presidit conjuntament pel president d’Empordàlia, Josep Blanch, i Pere Maragall, llicenciat en història, professor de llengua i literatura catalanes, i nét del poeta. Pere Maragall ha publicat diversos articles i treballs sobre Joan Maragall, i ha escrit un estudi biogràfic del poeta. Durant l’acte, Maragall parlarà de la relació de Joan Maragall amb l’Empordà; i el gerent d’Empordàlia, Simon Casanovas, serà l’encarregat de presentar el vi Ençà.

El nou vi d’Empordàlia, de la DO Empordà, es diu Ençà fent referència a les últimes frases del poema “L’Empordà” de Joan Maragall: “La sirena se féu un xic ençà i un xic ençà el pastor de la muntanya”. És un vi fet amb les varietats tradicionals de l’Empordà, garnatxa i samsó. Una sinergia, entre dues varietats, que vol fer referència a la sirena (el mar) i al pastor (les muntanyes), i acaba esdevenint un homenatge al poeta Joan Maragall i a l’Empordà com a terra.

Ençà té aromes de fruites negres madures, com la cirera i la mora, combinades amb notes d’espècies. En boca és un vi rodó i ben estructurat. Harmonitza amb taules de carn vermella, rostits, carns de caça i també convida a descobrir els platillos i la cuina dels bolets.

“L’Empordà” de Joan Maragall

Joan Maragall sempre va tenir una relació especial amb l’Empordà. I el poema “L’Empordà” en deixa constància. El poema narra la llegenda de la sirena i el pastor. La sirena vivia al mar i el pastor, a la muntanya. Es van enamorar i van decidir trobar-se al bell mig del pla, és a dir, a l’Empordà.
El celler ha comptat, des del primer moment, amb el suport de l’Arxiu Joan Maragall i del Sr. Pere Maragall, nét del poeta. És per això, que fer la presentació del nou vi Ençà a l’Arxiu Joan Maragall era un cita obligada per retre homenatge al poeta.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen el caràcter de l’Empordà. El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent