Notícies | Gastronomía

És bo menjar-se el líquid del iogurt?

Resolem el mite al voltant del líquid que sempre apareix a la part superior dels iogurts
05-12-2019 09:48
0 vots
Un nen gaudeix menjant un iogurt. SHUTTERSTOCK

Un nen gaudeix menjant un iogurt. SHUTTERSTOCK

Al voltant de l'alimentació hi ha nombrosos mites. Les llegendes sobre el que és bo i el que és dolent se succeeixen i una de les més esteses és sobre els beneficis o perjudicis de menjar-se el líquid de la part superior del iogurt.

Quantes vegades t'has plantejat aquesta pregunta? Segurament, en més d'una ocasió. Probablement ningú t'ha pogut donar una resposta exacta i segueixis amb el dubte.

Líquid de el iogurt

Segons la dietista i nutricionista Ana Amengual, "el sèrum del iogurt és la part líquida que trobem a la part superior quan l'obrim. Hi ha qui pensa que això és pel fet que el iogurt està fet fa molt de temps, i fins i tot pot donar la sensació que ha passat la data apta per al seu consum ", avisa.

No obstant això, l'experta precisa que el fet que hi hagi més o menys sèrum depèn dels moviments que hagi pogut patir el iogurt durant el seu trajecte i emmagatzematge, i de com de fermentat estigui a causa d'una alta concentració de bacteris.

"Quan això succeeixi pots retirar el líquid, però has de saber que el sèrum és una part del iogurt que té un perfil nutricional interessant ja que és ric en proteïnes de gran valor biològic, calci i altres minerals, vitamines del grup B, i compostos biològicament actius i pèptids bioactius", esmenta Amengual.

Per tant doncs, el líquid es pot menjar amb total tranquilitat, però l'experta recomana remoure el iogurt fins que el sèrum quedi diluït.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent