Notícies | Gastronomía

Rabós d'Empordà

La Cuina del Vent de l'Empordà celebra 15 anys amb una nova campanya

Una part dels diners dels menús de l'aniversari aniran destinats a la Marató de TV3
25-10-2019 11:37
0 vots
Cuineres, cuiners i representants de la Cuina del Vent. 6COMUNICACIÓ

Cuineres, cuiners i representants de la Cuina del Vent. 6COMUNICACIÓ

La Cuina del Vent, el col.lectiu gastronòmic de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà, ha anunciat avui una nova campanya amb motiu del quinzè aniversari, en un acte on s'ha fet un esmorzar de forquilla amb productes del territori a Sant Quirze de Colera. La nova campanya de promoció, que inclourà menús amb motiu dels quinze anys, vol potenciar encara més aquest col·lectiu, que s'ha consolidat com a ambaixador gastronòmic de la comarca i que ha estat reconegut i premiat a l'àmbit internacional. Segons s'ha anunciat, una part dels diners dels menús dels restaurants del col·lectiu amb motiu del 15 aniversari, que se serviran de finals d'octubre a finals de novembre, aniran destinats a la Marató de TV3. La campanya que s'impulsarà inclou una nova imatge corporativa, un díptic, unes targetes personalitzades pels establiments membres, nova placa, una guia promocional i una nova pàgina web.

La Cuina del Vent ha rebut importants reconeixements a la seva tasca en el camí de l'excel.lència en la gastronomia i en la defensa i promoció dels productes de l'empordà, com el premi FoodTrekking 2016 com a millor experiència en turisme gastronòmic, concedit per la World Food Travel Association (WFTA), considerada la principal autoritat del món en turisme gastronòmic.

La Cuina del Vent va néixer de la inquietud d'un col·lectiu de professionals que creu en la gastronomia com a eina d'expressió i com a portadora del saber popular acumulat a través de la història, d'un clima i d'un paisatge en comú: l'Alt Empordà. El col.lectiu defensa la terra i els petits productors i promociona els productes de l'Empordà.

Segons destaquen els seus responsables: "La nostra cuina és un fidel reflex de la generositat de la nostra terra, un país de contrastos, amb una costa agosarada i feréstega i una altra allargada i suau que ens regala peix i marisc. Una plana infinita que veu renéixer horts i camps arreu; una muntanya intensament verda i fèrtil, i una altra de seca i agresta, prenyada de caça i de fruits silvestres. Tota aquesta complexitat és el que omple de riquesa, varietat i contrastos la nostra cuina".

El grup reuneix professionals i establiments d'alta qualitat i inicia el seu camí amb la voluntat de madurar per tal de compartir i intercanviar coneixements, organitzant mostres, xerrades i seminaris que fan millorar la qualitat del servei i contribuiran a estrènyer els vincles entre la gent de l'ofici.

La Cuina del Vent és un grup gastronòmic que compta amb el suport de l'Associació d'Empresaris d'Activitats d'Hosteleria de l'Alt Empordà i està format per professionals de diferents branques de l'hostaleria que, amb l'objectiu de promocionar la terra, la cuina, la cultura, la tradició i la feina ben feta, amb qualitat, sostenibilitat, proximitat i solidaritat, volen compartir i exportar arreu les arrels i la peculiar personalitat de l'Alt Empordà.

Sobre la Cuina del Vent

És un grup gastronòmic format per professionals de diferents branques de l'hostaleria que tenen com a objectiu promocionar la terra, la cuina, la cultura, la tradició i la feina ben feta i volen compartir i exportar arreu l'Alt Empordà. Els membres de la Cuina del Vent 2019 són: Toni Gotanegra, de l'Hotel Terraza de Roses; Xavier Sagristà, del Castell Peralada Restaurant; Salvador Jordà i Elena Giró, de l'Hotel Emporium de Castelló d'Empúries; Carles Fabregó, del Restaurant Antaviana de Figueres; Gregori Abella, del Restauran Falconera de Roses; Fausto Rom, del Restaurant Rom de Roses; Lluís Fernández, del Restaurant Els Pescadors de Llançà; Guillem Gavilán, del Restaurant Voramar de Portbou; Rafel Pell del Restaurant Reina de Port-lligat, de Mollet de Peralada; i Pep Piernau, del Restaurant Amiel Molins, de Pont de Molins.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent