Notícies | Gastronomía

XVII edició del Concurs de Vins i Caves de Catalunya

Medalles pels vins amb DO Empordà al concurs Girovi

Un jurat de 140 experts distingeix els cellers de més qualitat d'entre totes les DO catalanes
07-05-2012 07:25
0 vots
Els vins empordanesos lideren diverses categories del concurs DO Emporda

Els vins empordanesos lideren diverses categories del concurs DO Emporda

Un jurat format per 140 tastadors experts, professors, alumnes i ex-alumnes de l'Escola d'Hostaleria de Girona i de l'Escola de Tastavins del Gironès, enòlegs, sommeliers, el·laboradors de vi i cava, comerciants, restauradors i consumidors van seleccionar dissabte els guanyadors de la XVII edició del Concurs de Vins i Caves de Catalunya Giroví 2012, l'únic en què participen totes les denominacions d'origen catalanes.

D'entre la llista dels vins distingits -que reben Medalles d'or, argent i bronze segons la decisió del jurat, i Fulles de Girona de les mateixes categories si es tracta de vins gironins- destaca la "qualitat altíssima" de la Denominació d'Origen Empordà, "capaç d'assolir un gran èxit quan competeix amb la resta de D.O. que hi ha al país", subratlla Agustí Ensesa, fundador i organitzador del concurs i col·laborador de Diari de Girona.

Els vins empordanesos lideren diverses categories del concurs, com la de vins dolços o negres reserva, on el pòdium l'ocupen íntegrament cellers de casa: Dolç de Gerisena, Garnatxa d'Empordà Espolla i Masia Pairal Can Carreras, per una banda, i Clos Adrien, Rigau Ros Cabernet Sauvignon i Emporium, per l'altra; o els blancs fusta, on l'or és pel Joncàira de Pere Guardiola i la plata, pel Clos de les Dòmines. També la categoria del blanc Chardonnay, on el Mas Vida 17 ha obtingut la medalla d'or compartida amb el Gran Clot dels Oms del Penedès. Una situació similar es dóna amb el rosat, on també comparteixen el màxim guardó l'empordanès Perafita de Martín Faixó i el Jaume Grau i Grau del Pla de Bages. Els apartats de caves, negres criança i criança curta també tenen una bona representació de cellers de la D.O. Empordà.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent