Notícies | Gastronomía

Peralada

Marcial Hernández i Concepció Ponsí guanyen la 27a Mostra de Peralada

La convocatòria d'enguany ha rebut 46 platillos i postres d'alt nivell gastronòmic
14-10-2018 19:30
0 vots
Els guardonats de la Mostra de Peralada del 2018. AJUNTAMENT

Els guardonats de la Mostra de Peralada del 2018. AJUNTAMENT

Marcial Hernández Campos ha obtingut el primer premi en el Concurs de Platillos de la Mostra Gastronòmica de Peralada amb el plat Platillo de galtes de porc amb bolets. Pel que fa l’apartat de postres el guardó ha estat per a Concepció Ponsí Pallisera que va elaborar un Pastís de melmelada de figues.

Els accèssits d’aquesta 27a edició també han estat molt disputats donat l’alt nivell gastronòmic. En l’apartat de platillos el guardó va ser Anna Oliveras Punset que va cuinar un Platillo de Vedella rostida de l'àvia i, en l’apartat de postres Dolors Callís Gumbau amb el seu Pastís de mel i pinyons.

En el transcurs del dinar, Dolors Callís també va ser distingida amb un Guardó Honorífic, reconeixement per haver guanyat tres primers Premis de Postres, els anys 1994, 2012 i 2017.

Per tercer any consecutiu els xefs més petits de la casa també van ser protagonistes de la Mostra, participant en la categoria junior de postres. Els guardonats en aquesta segona edició foren Maria Planas Caball amb una Coca tigre i Ona Cervera Cortada que va elaborar un Pie de carbassa i xocolata.

Els guardons d’aquest any han estat elaborats enguany per l’artista peraladenca Gemma Clos Maset.

La Mostra Gastronòmica que es va celebrar al Centre Social va començar al matí amb l’exposició dels plats que participaven al concurs, i una exposició fotogràfica que recordava totes les edicions.

El jurat d’enguany estava integrat per cuiners, restauradors i gastrònoms de reconegut prestigi: Jaume Subirós del Motel Empordà; Xavier Sagristà del Restaurant Castell Peralada; Salvador Jordà de l'Hotel Restaurant Emporium de Castelló d'Empúries; Jordi Àvila, activista gastronòmic; Bernat González de Collverd i Joaquim Darnés de L’Obrador d’en Quimo i de la Pastisseria Iris.

La Mostra de Gastronomia Empordanesa de Peralada, que va tenir cabuda per a 180 comensals, també va incloure un aperitiu a càrrec de diverses cases comercials de la comarca.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent