Notícies | Gastronomía

Trucs per preparar les teves amanides

Aquests consells ajudaran a que aquest estiu els teus plats quedin perfectes
02-07-2018 10:37
0 vots
Descobreix amanides perfectes. Getty Images

Descobreix amanides perfectes. Getty Images

Amb l'arribada de l'estiu les amanides són un dels plats més requerits. Si vols aconseguir l'amanida perfecta i encertar en l'elecció d'ingredients, apunta't els següents trucs.

Explosió de color

La vista s'estimula tant com el gust o l'olfacte a l'hora de seure davant d'un plat. Fes de la teva amanida un arc de Sant Martí de color i explosió de sabors i omple't de nutrició.

La utilització de cogombre, tomàquet, pastanaga i alvocat pot ser de gran ajuda per aconseguir aquests plats tan colorits. La remolatxa és un dels ingredients més utilitzats en aquests casos. És també una font de fibra i vitamina C, a més de contenir calci, potassi, fòsfor i antioxidants.

L'amaniment

Per elaborar una bona amanida, amanir és fonamental. I en aquest prima l'ordre. En primer lloc, convé afegir la sal, després el vinagre i, finalment, l'oli. Cal recordar amanir l'amanida just abans de menjar-la.

Si estàs cansat d'amanir les amanides de forma tradicional, les salses poden ser una alternativa. No obstant això, la inclusió d'aquestes salses que inclouen sucres afegits, formatge, etc. acaba fent que una amanida pugui acabar sent un plat massa pesat. De manera que s'ha de tenir especial cura amb l'abús de quantitats i ingredients.

Afegeix-hi fruita

La fruita és un perfecte acompanyant per a aquelles amanides amb base d'enciams variats i que incorporen formatge.

Grills de taronja o mandarina, trossos de poma o pera, llimona acabada d'esprémer, trossets de papaia, nectarina, maduixes, mores, gerds... Totes aquestes fruites en general queden molt bé en qualsevol amanida que no sigui molt salada.

Afegeix-hi llavors

Les llavors estan més de moda que mai. Les seves propietats nutricionals beneficioses per a l'organisme estan fora de tot dubte, per la qual cosa es converteixen en un perfecte aliat no només de la salut si no, en moltes ocasions, de la silueta.

Especialment podem trobar les llavors de lli, chía i sèsam. Un altre nom s'alça, però, per sobre de tots els altres. La quinoa. Aquestes llavors contenen fòsfor, ferro, són bona font de proteïnes, fibra i aminoàcids essencials. A més, compten amb un important efecte saciant molt interessant de cara a controlar el pes.


Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent