Notícies | Gastronomía

Descobreix les tres dietes més recomanades pels nutricionistes

Seguir una dieta requereix del consell d'un expert, però n'hi ha algunes que gaudeixen de suport unànime
26-02-2018 16:22
0 vots
Moltes persones fan dieta. Getty Images

Moltes persones fan dieta. Getty Images

Seguir una dieta suposa un pas que ha de ser meditat i basat en el consell d'un metge o un nutricionista. No obstant això, hi conceptes dietètics universalment acceptats i defensats pels experts. Fem un repàs a tres dietes recomanades per a millorar la salut del nostre organisme.

Dieta mediterrània

Si hi ha una dieta que compta amb el suport generalitzat dels científics és la dieta mediterrània pels seus beneficis per a la salut. Els seus elements beneficiosos són coneguts per tots: verdures, vegetals, llegums, fruites, peix, cereals i oli d'oliva. No obstant això, n'hi ha altres que han de ser minorats en el seu consum: carns vermelles, sucres i greixos saturats.

Els productes lactis són recomanats per ingerir de forma diària, igual que els ous (un al dia). També són beneficiosos, en la seva justa mesura, la fruita seca i la carn d'au un parell de vegades a la setmana. Sucs, cuina a la planxa i peixos al forn són també ingredients molt saborosos per complementar la dieta mediterrània.

Dieta DASH

La dieta DASH es diu així per les seves sigles en anglès -Dietary Approaches to Stop Hypertension- que es tradueix com 'Enfocaments Dietètics per aturar la Hipertensió', segons la Biblioteca Nacional de Medicina dels Estats Units, el país on més s'ha treballat sobre aquest concepte. Aquesta dieta ajuda a reduir la pressió arterial alta, el colesterol i altres greixos acumulats a la sang.

La reducció de l'excés de sal i sucre és una de les idees fonamentals sobre les quals pivota aquesta dieta. Verdures, fruites, llegums i olis vegetals són la base de les àpats diaris, amb presència setmanal també, encara que menor de peixos i aus de corral. Els productes lactis baixos en greix, així com l'arròs, la pasta o els cereals cuits també hi són presents.

Dieta gourmet

Una de les dietes que més adeptes està guanyant és l'anomenada 'dieta gourmet', tot i que exigeix ??un major esforç i refinament a l'hora de cuinar els aliments. Sempre que sigui de manera controlada, es poden consumir tota mena de productes, com embotit, carn, marisc, formatge i xocolata.

La doctora i nutricionista Ana Luzón, membre de la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l'Alimentació, ha abordat en profunditat el concepte de la 'dieta gourmet' sota la premissa d'una sèrie d'hàbits alimentaris que consisteixen a establir conductes quotidianes que permetin no privar-se de res.


Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent