Notícies | Gastronomía

Peralada

La Mostra Gastronòmica de Peralada celebra 25 anys

Una quarantena de cuiners i cuineres participen en aquest concurs per recuperar platillos i postres empordanesos
11-10-2016 11:59
0 vots
Les mestresses de casa són les protagonistes de la Mostra AJUNTAMENT DE PERALADA

Les mestresses de casa són les protagonistes de la Mostra AJUNTAMENT DE PERALADA

L'Ajuntament de Peralada, amb la col·laboració de comerços i restauradors de Peralada i Vilanova de la Muga, i d'altres prestigiosos restaurants forans, organitza la 25a Mostra de Gastronomia Empordanesa, que se celebrarà dimecres, al Centre Social de Peralada. Hi participen més de 40 cuiners i cuineres que aportaran a concurs les seves millors receptes de platillos i ­postres cuinades.

Aquesta mostra consisteix en un concurs de platillos (ànec, pollastre, perdiu, xai, porc, vedella, peix, etc. amb verdures, bolets, peres, pomes, samfaina, marisc, etc.) i postres (cremes catalana, pomes al forn o farcides, pastisseria en general, etc.) s'adreça a cuiners i cuineres no professionals i se centra en la recuperació de plats de cuina tradicional empordanesa. Va celebrar la primera edició un 12 d'octubre de 1992, arran dels cursets de cuina impartits al municipi.

Com a novetat d'enguany, arran també dels tallers Petit Xef impartits aquest any, s'ha creat una nova categoria júnior en l'apartat de postres. Els platillos i postres presentats a concurs s'exposaran al públic de 12.00h a 13.00h.

Per celebrar els 25 anys d'aquesta festa gastronòmica al matí, a les 12.30h per a tothom es farà un acte al passeig de la Principal de Peralada acompanyat de la Cobla Els Rossinyolets, que oferiran 4 sardanes.
El jurat d'aquesta edició estarà format com és habitual per cinc prestigiosos restauradors: Xavier Sagristà del Restaurant Castell Peralada; Salvador Jordà de l'Hotel Restaurant ­Em­porium; Jaume Subirós del Motel Empordà; Roser Bronsoms, del Restaurant Can Jeroni, Joaquim Darnés de L'Obrador d'en Quimo i de la Pastisseria Iris.

Finalitzat el dinar-degustació, aquest jurat farà públic el seu veredicte i es lliuraran els premis als guanyadors, alhora que es farà entrega d'un obsequi commemoratiu a tots els participants d'aquesta edició. Tot seguit tindrà lloc el ball de fi de festa.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent