Notícies | Gastronomía

65 restaurants aposen per la cuina ecològica i de proximitat

Rosina Miserachs del Restaurant Antaviana recull el distintiu Km0-Slow Food

L'acte ha tingut lloc a Món Sant Benet amb motiu de l'assemblea anual de l'entitat Slow Food Catalunya
29-02-2016 16:46
0 vots
Foto de família dels restauradors guardonats ACN

Foto de família dels restauradors guardonats ACN

La Fundació Alícia de Món Sant Benet ha acollit aquest dilluns l'acte de lliurament dels distintius Km0-Slow Food, que s'atorguen als restaurants que aposten per una cuina basada en els aliments ecològics i de proximitat. Enguany han estat 65 els mereixedors d'aquest distintiu, 13 dels quals el rebien per primera vegada. La principal novetat en aquesta edició ha estat el reconeixement a productors i menjadors compromesos amb el projecte. L'acte s'ha dut a terme en el marc de l'assemblea anual de l'entitat Slow Food Catalunya, que ha servit per procedir a la renovació dels càrrecs i per fixar l'estratègia de treball durant els pròxims anys.

El director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha estat l'encarregat de presentar l'acte de lliurament dels emblemàtics cargols amb els quals l'associació identifica els productors i restauradors compromesos amb els objectius que defensa aquest moviment. Els guardonats han rebut el distintiu de la mà de l'expresident del Parlament de Catalunya Ernest Benach.

Dels 65 restaurants guardonats n'hi ha quatre de la Catalunya Central; quatre de l'Empordà; sis dels dos Vallesos; cinc del Penedès-Garraf; set de Tarragona; 24 de Barcelona; dos dels Pirineus; set de les terres de Lleida; dos del Maresme; un de les Balears; i un del Rosselló.

Slow Food és un associació ecogastronòmica sense ànim de lucre nascuda a Itàlia l'any 1989, de la mà del sociòleg Carlo Petrini. El moviment Slow Food té presència a 122 països arreu del món a través de les associacions de productors i restauradors que prioritzen la pagesia propera i ecològica i utilitzen els aliments de temporada, evitant l'ús de transgènics.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent