Notícies | Gastronomía

Edició 2016

La «Guia Peñín» troba excel·lents uns setanta vins de l'Empordà

El Finca Garbet 2007, del celler Peralada, i el vi dolç Ino, del celler Masia Serra, els més estacats
03-11-2015 06:30
2 vots
Els vins empordanesos guanyen prestigi. EMPORDA.INFO

Els vins empordanesos guanyen prestigi. EMPORDA.INFO

Els cellers de la Denominació d'Origen (DO) Empordà han tornat a assolir els seus millors resultats en la nova edició de la 'Guia Peñín'. En la publicació corresponent a l'any 2016, un total de 68 vins empordanesos aconsegueixen l'excel·lent (entre 90 i 94 punts). Aquesta xifra representa un notable increment respecte als 43 excel·lents assolits per vins empordanesos en l'edició vigent del 2015. Aquest increment encara és més evident si es compara amb les notes de fa una dècada, quan només un vi empordanès arribava als 90 punts a la 'Guia Peñín' del 2005.

El Consell Regulador de la DO Empordà valora "molt positivament" aquests resultats, que tornen a evidenciar la millora qualitativa que han experimentat els vins empordanesos en la darrera dècada. La DO Empordà recull els fruits del nou model de negoci que aplica des de fa anys, basat en les produccions de qualitat, generalment més petites i amb més pes de les varietats autòctones.

Els vins negres, els majoritaris a la denominació d'origen comarcal, acaparen la majoria d'excel·lents a la Guia Peñín, amb 40 dels 68. A continuació, hi figuren els vins blancs, amb 17, i cal remarcar també les bones puntuacions dels vins dolços, amb una desena de vins amb més de 90 punts.

Els vins més ben valorats de la DO obtenen 94 punts. Es tracta del vi negre Finca Garbet 2007, del celler Peralada, i el vi dolç Ino, del celler Masia Serra. Amb 93 punts, trobem tres vins de Vinyes d'Olivardots (Gresa 2009, VD'O 1.10 i VD'O 7.13) i un vi del celler Espelt (Comabruna 2011).

Cellers més destacats

El celler que aconsegueix més excel·lents és Perelada, amb 14 vins, seguit de Vinyes d'Olivardots, amb 7 vins amb aquesta nota. En total, una quinzena de cellers empordanesos situen dos o més dels seus vins en la categoria d'excel·lents: Perelada, Masia Serra, Martí Fabra, Archè Pagés, Vinyes d'Olivardots, Oliver Conti, Espelt, Mas Llunes, Mas Oller, Vinyes dels Aspres, Cooperativa de Garriguella, Celler Cooperatiu d'Espolla, Clos d'Agon, Roig Parals, Sota els Àngels i La Vinyeta.

Pel que a a la categoria de vi molt bo, amb notes que van dels 85 als 89 punts, els cellers empordanesos aconsegueixen aquesta qualificació per a 141 vins. Més del 90% dels vins empordanesos valorats obtenen la nota d'excel·lent o molt bo.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...

Entrants i apeiritius

Deixa el teu comentari
Una proposta de l’Hotel Restaurant Mas Pau, Cuina del Vent