Notícies | Cine

Clara Alvarado, d'actriu a 'La casa de paper' a infermera a l'hospital

Ha reconegut que "això és un cop de realitat"
27-03-2020 17:42
0 vots
L'actriu Clara Alvarado

L'actriu Clara Alvarado

L'actriu Clara Alvarado, que entre altres papers ha donat vida a el personatge d'Ariadna Cascales a 'La casa de paper', ha decidit fer el pas aquests dies d'ajudar contra la crisi sanitària generada pel coronavirus a Espanya i s'ha incorporat com a infermera a un hospital de Madrid.

Alvarado, qui tenia acabada la carrera però mai ha exercit, ha reconegut en declaracions a Europa Press que aquesta experiència està sent "un cop de realitat". "Tot això és molt diferent a qualsevol cosa que hagi viscut i, per descomptat, no és cap pel·lícula: no m'he de imaginar res", ha apuntat.

Després de la declaració de l'Estat d'Alarma i la ràpida propagació de virus, Alvarado es va posar en contacte amb una amiga perquè, al seu torn, parlés amb diferents centres hospitalaris que necessitessin personal. La crida no va trigar a arribar i, fa tres dies, quan l'actriu acudia a signar el contracte, ja li van demanar si podia incorporar-se.

"Tenia clar que no es podia mirar cap a un altre costat i volia anar a un lloc on pogués ser útil, no a una UCI o una planta ultra saturada en què la meva inexperiència podia ser un problema. A la fin, vaig trobar un lloc en el qual poder exercir un bon paper i ajudar amb un equip sanitari al darrere que et doni suport ", ha assenyalat.

Alvarado està ara en un hospital als afores de Madrid i els problemes amb què s'ha trobat en només tres dies són els mateixos que en altres llocs aquests dies a Espanya per la saturació de casos. "Sí que falta personal i material, per exemple no hi ha gorres ni màscares de sobres i els vestits de protecció escassegen", ha lamentat.

"Entro millor que surto, no vaig a mentir. Sobretot, surto una mica baixa per veure la situació tan fora de control que tenim i no poder exercir cadascun el seu professió a el 100%", ha reconegut. Malgrat tot, l'actriu es mostra optimista de cara a el futur amb aquesta pandèmia i ressalta el paper que va tenir la cultura aquests dies.

"Gràcies al fet que tenim música, pel·lícules o entreteniment, ens mantenim assenyats. I això tindrà un final. És clar que em preocupa, perquè a qui no li preocupi és un masoca, però en la vida hi ha hagut grans catàstrofes i hem sabut sortir endavant ", ha ressaltat.

Alvarado, de 29 anys, també ha admès que sent por de l'haver de enfrontar-se cada dia a un virus que ja ha colpejat fortament a el sector sanitari, el més elevat en nombres de contagis. "Però tinc amics que ja ho estan passant a casa i, donada l'estadística, si em contagi ho passaré a casa tranquil·la. No tinc ningú proper de risc ara mateix", ha indicat.

En qualsevol cas, ha rebutjat el paper de 'heroïna' per a ella per haver pres aquesta decisió. "En el meu cas, ha estat no pensar massa en una mateixa i ser solidària. Però és cert que a la televisió es veuen llocs molt més crítics plens de gent extraordinària i d'herois", ha destacat.

"A mi em falta encara molta experiència, però sí que estic envoltada d'herois en totes la planta. No només els sanitaris, també les persones de la neteja, els zeladors, els repartidors que porten menjar i tots els que s'estan exposant. Això és una cosa de tots, no només dels que estan en primera línia ", ha afegit.

A l'actriu -que també compta amb treballs en el cinema com 'Selfie'- els dies previs a la crisi treballant amb el seu grup de música Biuti Bambú, amb el qual ja havien tancat diversos concerts i comptaven amb noves cançons. Ara aquest projecte està aturat, tot i que ha assenyalat que encara segueix assajant pel seu compte quan arriba a casa de l'hospital.

No obstant això, el seu futur laboral ha donat un gir en els últims dies i la incertesa pot fer-li mantenir-se en el sector sanitari. "En principi no, ja que això és una cosa temporal i he entrat a treballar en una fase de crisi antinatural. Però tampoc m'importaria compaginar-ho amb la meva carrera d'actriu i música", ha conclòs.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Vacaciones

Siguiendo las huellas de su padre y con la esperanza de construir ese vínculo familiar que tanto ansía, un Rusty Griswold ya mayor decide dar una sorpresa [..]

Més estrenes: