Notícies | Cine

L'esperada estrena de 'Joker', amb Joaquin Phoenix, gran estrella de la cartellera

La 'road movie' de Daniel Sánchez Arévalo 'Diecisiete' arriba als cinemes amb Biel Montoro com a protagonista
03-10-2019 15:09
0 vots
Un moment del film 'Joker', protagonitzada per Joaquín Phoeni WARNER BROS

Un moment del film 'Joker', protagonitzada per Joaquín Phoeni WARNER BROS

‘Diecisiete’, de Daniel Sánchez Arévalo, és una de les estrenes destacades d’aquesta setmana, i té accent català. El jove Biel Montoro és el coprotagonista del film amb què Arévalo torna als cinemes set anys després de l’èxit de ‘La gran família española’. Més introspectiu i fosc que les seves darrers comèdies, el to de ‘Diecisiete’ connecta més amb la seva celebrada i premiada òpera prima ‘Azul oscuro casi negro’ (2006). Amb tot, el títol que s’emportarà el protagonisme a la cartellera a partir de divendres és ‘Joker’, l’aproximació de Todd Phillips al fosc personatge de la factoria DC, i etern enemic de Batman. Joaquín Phoenix interpreta el Joker en un film que ha aixecat polseguera abans d’estrenar-se per com aborda la violència, però que també va entusiasmar el jurat del Festival de Venècia, on va recollir el Lleó d’Or.

‘El crack cero’

Des del 2012 que José Luís Garci no dirigia al cinema. ‘El crack cero’ no només suposa el seu retorn a la gran pantalla (el 2013 afirmava en una entrevista que no tornaria a dirigir més), sinó la represa del personatge de Germán Areta, que va interpretar Alfredo Landa en les dues pel·lícules homònimes del director als anys 80. Rodada en blanc i negre, la pel·lícula retorna al Madrid dels anys 80 amb una nova trama d’investigació policíaca.

‘La directora de orquesta’

La cinta ‘La directora de orquesta’ és un biopic d’Antonia Brico (encarnada per Christianne de Brujin), que es va convertir en la primera directora de l’Orquestra Filharmònica de Berlín i també de la de Nova York. La cinta repassa la trajectòria vital de la pianista i directora holandesa, des que va emigrar amb els seus pares cap als Estats Units i fins a triomfar en un món d’homes, amb totes les dificultats i proves que va haver de superar.

‘Una pequeña mentira’

Basada en el còmic ‘Dream Team’, de l’espanyol Mario Torrecillas, s’estrena als cinemes ‘Una pequeña mentira’. La pel·lícula francesa de Julien Rappeneau i protagonitzada per François Damiens (‘La família Bélier’) mescla la comèdia i el drama per explicar la història de la mentida dita per un adolescent per por a decebre, i tot el que desencadena.

‘Amazing Grace’

Arriba als cinemes el muntatge de les imatges inèdites dels dos concerts d’Aretha Franklin que el cineasta Sydney Polllak va gravar fa cinquanta anys en una església de Los Ángeles. El material no s’havia publicat mai, primer perquè el director va gravar les imatges amb so directe i sense sincronitzar imatge i àudio, i després perquè la pròpia cantant no ho havia autoritzat. Després de la seva mort, l’any 2018 la família va autoritzar la distribució d’‘Amazing Race’.

‘Varados’

L’altra estrena documental de la setmana és ‘Varados’. La seva directora, Helena Taberna, amb una llarga trajectòria de films documentals de temàtica política i social com ‘Yoyes’ (2000),’ La buena nueva’ (2009) o ‘Acantilado’ (2016). ‘Varados’ va inaugurar la darrera edició de la secció Zinemira (de cinema basc) al Festival de Sant Sebastià, amb la seva aproximació a la vida quotidiana d’una sèrie de refugiats de llarga durada que esperen residència o destinació a Grècia.

L’animació, en català

D’altra banda, la cartellera es renovarà divendres amb dos títols que s’estrenen en català en diverses sales catalanes. Es tracta de dos films d’animació. D’una banda, ‘El rei ruc’, i de l’altra, ‘Tabaluga i la princesa de gel’.

La primera és una cinta paquistanesa que planteja les eleccions successòries del Rei Lleó, que ha decidit jubilar-se. Tot plegat és una excusa per donar credibilitat al seu successor. Però en Mangu, un humil ruc, acabarà sent el candidat del poble i també víctima de la manipulació de la consellera del rei Miss Fina, que vol evitar que el candidat oficialista prengui el relleu del rei per, així, poder controlar ella el tro a través d’un candidat alternatiu.

‘Tabaluga i la princesa de gel’, al seu torn, és un film alemany d’animació sobre l’amor entre Tabaluga i la princesa Lilli, i la seva aventura per salvar el món del malvat Home de les Neus. La pel·lícula està rodada en 3D.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Vacaciones

Siguiendo las huellas de su padre y con la esperanza de construir ese vínculo familiar que tanto ansía, un Rusty Griswold ya mayor decide dar una sorpresa [..]

Més estrenes:

Actualitat

Malèfica, la dolenta més famosa de Disney

Malèfica, la dolenta més famosa de Disney, torna a la gran pantalla

'El asesino de los caprichos', amb Maribel Verdú i Aura Garrido, s'estrena als cinemes després del seu pas per Sitges

Joaquin Phoenix i Jared Leto.

Jared Leto, «frustrat i enfadat» pel Joker de Joaquin Phoenix

L'actor, que també va interpretar aquest mític personatge, mostra la seva disconformitat

Eddie Murphy, a «Superdetective en Hollywood»

Eddie Murphy confirma que hi haurà «Superdetective a Hollywood 4»

L'actor anuncia una nova entrega de la saga 25 anys després de l'estrena de la tercera part

Fotos de cine

Comportarse como adultos
Comportarse como adultos
Comportarse como adultos
Comportarse como adultos
Comportarse como adultos

Comportarse como adultos

Una successió de reunions de l'Eurogrup imposen a Grècia la dictadura [..]

Prev
Next