Notícies | Cine

Estrenes

«La vida sense la Sara Amat» arriba als cinemes després de l'estrena al Bcn Film Festival

Clara Lago participa en el nou film de Juan José Campanella, «El cuento de las comadrejas»
10-07-2019 17:21
0 vots
Imatge de la pel·lícula 'La vida sense la Sara Amat'

Imatge de la pel·lícula 'La vida sense la Sara Amat'

Premi de la Crítica ACCEC i Premi del Públic al darrer Bcn Film Festival, aquest divendres s'estrena als cinemes 'La vida sense la Sara Amat', de Laura Jou. L'adaptació cinematogràfica de la novel·la de Pep Puig, guanyadora del Premi Sant Jordi 2015, és el debut en el llarg metratge de la 'coach' de joves actors. D'altra banda, Clara Lago forma part de l'elenc de 'El cuento de las comadrejas', la nova pel·lícula del reconegut director argentí Juan José Campanella ('El hijo de la novia'). Aquesta setmana també s'estrena 'Diego Maradona', una cinta sobre l'astre argentí que tanca la trilogia de documentals del director Asif Kapadia iniciada amb els films sobre el pilot Ayrton Senna i la cantant Amy Winehouse.

Estrenada al Bcn Film Fest, 'La vida sense la Sara Amat' arriba als cinemes amb els joves actors Maria Morera, que dona vida a la Sara Amat, una noia que desapareix una nit d'estiu, i Biel Rossell, interpretant el seu còmplice, en Pep. La cinta està ambientada als anys 80, a partir d'una novel·la que la directora va qualificar de "meravellosa" en una entrevista recent a l'ACN. És per això que no li ha estat difícil "agafar l'esperit" del text i transformar-lo en imatges, sumat al fet que comparteix edat amb el seu autor, Pep Puig, cosa que ha ajudat a transferir l'esperit i estètica dels anys 80, quan aquests eren joves.


'El cuento de las comadrejas'

En la seva nova pel·lícula, Juan José Campanella fa un homenatge al cinema clàssic amb una versió del film 'Los muchachos de antes no usaban arsénico'. Protagonitzada per Graciela Borges, Óscar Martínez, Luis Brandoni, Marcos Mundstock, Nicolás Francella y la catalana Clara Lago, la pel·lícula retrata la societat a través dels ulls d'una gran actriu de l'època daurada del cinema, un actor també veterà, un guionista frustrat i un vell director. Tots ells conviuen tranquil·lament en una vella mansió, fins que una parella de joves arriba amb la intenció de prendre'ls tot allò pel què han lluitat durant anys.

'Diego Maradona'

Asif Kapadia s'endinsa en aquesta ocasió en la vida d'èxits i polèmiques de Diego Armando Maradona. El documental 'Diego Armando' es va estrenar fora de concurs al darrer Festival de Cannes, i segueix l'estela dels seus films anteriors 'Senna' i 'Amy', aquest últim guanyador de l'Oscar al millor documental l'any 2016.

'An accidental Studio'

L'altre documental que s'estrena aquesta setmana és 'An accidental Studio'. La cinta és un treball sobre la productora de cinema fundada per Jorge Harrison, 'Handmade films'. La mítica 'La vida de Brian', de Monthy Python, va ser el trampolí de la productora amb la qual l'ex Beattle ha impulsat altres títols destacats com 'Los héroes del tiempo', de Terry Gillian 'Withnail & I', de Bruce Robinson, o 'Mona Lisa', de Neil Jordan.

'Bellezonismo' i 'Lo nunca visto', comèdia espanyola

Carmen Machi és la protagonista destacada de la comèdia 'Lo nunca visto'. Marina Seresesky dirigeix aquesta pel·lícula ambientada en un imaginat poble en decadència (Fuentejuela de Arriba) sacsejat per l'arribada d'un grup de subsaharians. Els nous habitants desitgen quedar-s'hi, i els veïns, veuen en ells l'oportunitat de revitalitzar un poble deprimit i amb risc de desaparèixer per falta de gent.

L'altra comèdia espanyola que s'estrena divendres és 'Bellezonismo', de Jordi Arencón. Un film "d'humor relatiu", com resa la mateixa promoció de la pel·lícula, en què dos pilots de rally aterren sense voler-ho en una mansió habitada per una cinquantena de dones joves de bellesa escultural. L'indret resulta ser un 'Centre de tecnificació de la bellesa', un lloc on es busca perfeccionar el físic que té aires de secta. Un dels protagonistes intentarà treure d'allà una de les noies.

'Anabelle vuelve a casa'

'Anabelle vuelve a casa' és el tercer 'spin-off' de 'Expediente Warren', centrada en la diabòlica nina, i dedicada a la memòria de Lorraine Warren, morta aquest 2019. Gary Dauberman és el director de la pel·lícula de terror en què els 'dimoniòlegs' Ed y Lorraine Warre intenten infructuosament que la nina Annabelle no surti de la vitrina on l'han tancat.

'Genesis'

'Genesis' es va proclamar guanyadora de la darrera Seminci de Valladolid. Es va endur l'Espiga d'Or del Festival (millor pel·lícula) i també els guardons al millor director, Philippe Lesage, i al millor actor, Théodore Pellerin. La pel·lícula aborda les turbulències que comporta el primer amor a través de la vida de tres adolescents. Mentre en William s'enamora en secret del seu millor amic, la seva germanastra Charlotte deixa la seva parella per sentir-se més lliure. La gènesi d'aquestes històries es troba en uns campaments d'estiu.

'Serenity'

A 'Serenity', de Steven Knight, comparteixen protagonisme Matthew McConaughey i Anne Hathaway. Ell és un capità de vaixell que viu en una petita illa del Carib. La seva vida relaxada s'acaba quan apareix la seva ex dona, qui li demana ajuda (venjança) contra el seu actual marit, un maltractador.

'Un amor impossible'

Film francès de Catherine Corsini. A finals dels 50, Rachel, una modesta oficinista d'una petita ciutat de Chateauroux, coneix en Philippe, un jove de família burgesa. D'aquest enamorament neix Chantal, però Philippe es nega a casar-se fora del seu cercle social. Així, la mare haurà de pujar tota sola la seva filla, ja que el pare es desentén de totes dues.

'Wild Rose'

La pel·lícula de Tom Harper explica la història d'una jove músic de 23 anys (interpretada per Jessie Buckley) que vol sortir de Glasgow per triomfar com a cantant de country. Acaba de sortir de la presó i té dos fills petits als quals ha de mantenir. La seva mare s'oposa a les aspiracions de la protagonista, però ella haurà de decidir quin camí tria quan se li presenta la oportunitat de prosperar en el món de la música.

'Qué León (Una vaina loca)'

Aquesta comèdia de la República Dominicana de Frank Peroso narra la història d'amor entre Nicole i José Miguel. Comparteixen cognom (León), però no classe social, la qual cosa dificulta el seu enllaç. S'enamoren, però els seus pares s'oposen a la relació i així es dona peu a una sèrie de situacions còmiques i on preval el seu amor.

 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Vacaciones

Siguiendo las huellas de su padre y con la esperanza de construir ese vínculo familiar que tanto ansía, un Rusty Griswold ya mayor decide dar una sorpresa [..]

Més estrenes:

Fotos de cine

Valentine, venganza oscura
Valentine, venganza oscura
Valentine, venganza oscura
Valentine, venganza oscura
Valentine, venganza oscura

Valentine, venganza oscura

La violència, els robatoris i la gran taxa de criminalitat fan dels carrers [..]

Prev
Next