Notícies | Cine

La idea original va sorgir d'Hernán Migoya

Històries inèdites de la saga [REC], ara en còmic

Balagueró i Plaza presenten l'obra que ofereix nou material i no és una adaptació dels films
26-04-2012 18:15
0 vots
Els directors Paco Plaza i Jaume Balagueró amb el còmic '[REC] Historias Inéditas' a la llibreria Continuarà. ACN

Els directors Paco Plaza i Jaume Balagueró amb el còmic '[REC] Historias Inéditas' a la llibreria Continuarà. ACN

'[REC] Historias Inéditas' (EDT) no ha nascut per ser una adaptació de les pel·lícules de la saga [REC] en format còmic. Els directors de cinema i pares de '[REC]', Jaume Balagueró i Paco Plaza, i el guionista Hernán Migoya volien anar més enllà i presentar un còmic amb històries noves de '[REC]'. El resultat és '[REC] Historias Inéditas'. En declaracions a l'ACN, Plaza ha apuntat que tenien "moltes històries que no havien desenvolupat a les pel·lícules i el còmic era el format perfecte" per fer-ho. Balagueró i Plaza han participat aquest dijous a la presentació del còmic '[REC] Historias Inéditas' a la llibreria Continuarà. Han estat acompanyats per alguns dels dibuixants del còmic i per Migoya.

La idea original va sorgir d'Hernán Migoya, qui va fer la proposta fa uns tres anys a Paco Plaza i Jaume Balagueró de portar [REC] al còmic. Migoya ha explicat que "adaptar peces de cinema és molt complicat, però tenia una bona relació amb Balagueró i Plaza i sabia que seria una cosa factible pel bon rotllo que hi ha". Migoya els va proposar crear una franquícia en còmic de l'univers [REC]. "Ens va agradar molt perquè som lectors de còmics des de petits i de seguida ens vam posar a treballar", ha dit Balagueró.

Balagueró ha manifestat que la premissa del còmic era "no fer una adaptació a l'ús de la primera part o la segona, sinó crear històries noves girant al voltant de l'univers de [REC]. Això ens motivava molt i ha fet que avui tinguem el llibre entre les mans", ha afegit. "Ens feia molta il·lusió crear i imaginar amb aquest univers i crear coses noves". Paco Plaza i Jaume Balagueró han aportat al còmic, amb l'ajuda de Migoya, els arguments. De fet, Migoya va convertir aquestes històries en guió del còmic.

Balagueró ha destacat que el còmic "és més immediat i assequible i evidentment hi ha coses que el còmic permet i el cine, no". "El còmic és més ampli i és un llenguatge diferent", ha assenyalat. Plaza, per la seva part, ha afirmat que el límit dels còmics, a diferència del cine, és la imaginació d'un mateix. "No hi ha censures ni moral ni econòmica ni de res. Pots fer el que et dóna la gana", ha afegit.

Migoya ha explicat que per llegir el còmic ajuda haver vist les pel·lícules, però ha considerat que si un és fan del gènere de terror i de les historietes s'ho pot passar molt bé. Migoya ha afirmat que també pot ser interessant llegir '[REC] Historias Inéditas' sense tenir referències visuals de les dues pel·lícules i després veure-les.

Al còmic hi han participat els dibuixants Feliciano G. Zecchin, Andrea Jen, Álvaro Ruilova, Salvador Sanz i Joan Marín.

Segona part del còmic

Tots han coincidit en l'èxit de la iniciativa i tots s'han mostrat oberts i amb ganes de col·laborar de nou per fer una segona part de [REC] en còmic. "M'he quedat amb ganes de més", ha admès Paco Plaza.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Vacaciones

Siguiendo las huellas de su padre y con la esperanza de construir ese vínculo familiar que tanto ansía, un Rusty Griswold ya mayor decide dar una sorpresa [..]

Més estrenes:

Actualitat

Espectadors en una sala de cinema.

Saps quin és el major fracàs de la història del cinema?

Hi ha una sèrie de títols que no van respondre les seves expectatives de facturació

Sophie Turner.

Sophie Turner té nova sèrie després del final de «Juego de Tronos»

L'actriu serà una de les grans apostes de la nova plataforma de streaming Quibi

Aquestes són les estrenes de cine més esperades d'aquesta tardor

Arriben «Star Wars: El ascenso de Skywalker», «Frozen II» i «Jumanji», entre moltes més

Fotos de cine

Downton Abbey
Downton Abbey
Downton Abbey
Downton Abbey
Downton Abbey

Downton Abbey

La família Crawley i els seus servents es preparen per al moment més crucial [..]

Prev
Next