Notícies | Cine

Barcelona

'Pàtria' serà la pel·lícula inaugural del FIC-CAT 2017

La preestrena serà a Madrid el dia 24 de maig i arribarà als cinemes catalans el 9 de juny
11-04-2017 14:38
1 vot
Cartell de la pel·lícula, de MoCaro EMPORDA.INFO

Cartell de la pel·lícula, de MoCaro EMPORDA.INFO

La pel·lícula 'Pàtria. La llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama' serà el film inaugural de la 10a edició del Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT) on també competirà en la Secció Oficial i per tant optarà als premis del jurat al Millor Llargmetratge, Millor Guió així com al Premi del Públic i al del Jurat Nova Crítica. El film, dirigit per Joan Frank Charansonnet obrirà el certamen el dia 5 de juny a Roda de Berà amb la que serà la preestrena oficial abans de la seva arribada als cinemes comercials el dia 9 de juny.

L’edició d’enguany d’aquest festival de cinema en llengua catalana que se celebrarà del 5 al 11 de juny farà un èmfasi especial a la figura dels guionistes, professionals del cinema amb un paper molt rellevant dins la indústria cinematogràfica però que en ocasions té molt poc recorregut professional a casa nostra. Així doncs un dels objectius del FIC-CAT serà debatre i fer visible la situació actual en que es troba aquest col·lectiu de creadors.

Coincidint amb aquest anunci també s'ha fet públic el pòster oficial de la pel·lícula elaborat per l’artista MoCaro, un treball d’il·lustració que reflecteix perfectament l’esperit de la que és la primera pel·lícula èpica amb pinzellades fantàstiques basada en una llegenda popular catalana.

Abans de la seva estrena a terres Catalanes Pàtria serà projectada en la 7a edició del Nice International Film Festival, un prestigiós certamen en el que ja opta a tres candidatures: Millor Pel·lícula de parla no anglesa, Millor Director de parla no anglesa (Joan Frank Charansonnet) i Millor Actor protagonista de parla no anglesa (Boris Ruiz). Els noms dels guanyadors se sabran el dia 20 d’abril a la gala de clausura del festival.

També a França Pàtria serà exhibida a Le Marché du Film del Festival de Cannes on els productors tenen previstes diverses reunions de cara a la distribució internacional del film.

Per altra banda, i abans que es pugui veure a Catalunya, la pel·lícula té una cita a l’exterior. I és que el dia 24 de maig serà preestrenada a la capital d’Espanya inaugurant la primera edició de la Mostra de Cinema Català de Madrid, una iniciativa organitzada per la revista digital El cinèfil amb el suport del Cercle Català de Madrid, Catalans al món i el mateix FIC-CAT. El passi de Pàtria a Madrid serà en la versió en llengua catalana amb subtítols en castellà.

'Pàtria' és un film que vol parlar dels orígens de Catalunya amb l’objectiu de donar a conèixer tant aquí com a l’estranger les arrels del poble català. La pel·lícula, amb voluntat de cinema èpic i popular, inicia el seu viatge amb la veritable història dels primers referents escrits sobre la llegenda d’Otger Cataló, que apareixen a l’obra Histories e conquestes dels Reys de Aragó e Comtes de Barcelona, escrita el 1438 al Monestir de Sant Llorenç (Berguedà) per un jove cavaller i mossèn anomenat Pere Tomic.

Pàtria narra la llegenda d’Otger Cataló una història que (com indica el cognom del protagonista) parla dels propis orígens de Catalunya. La pel·lícula va endavant i enrere entre els segles XV i VIII ja que explica com les gestes d’aquest cavaller got són transmeses oralment a un monjo a l’època medieval. El repartiment del film està encapçalat per primeres figures de l’audiovisual català com Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert, Joan Massotkleiner, Àngels Bassas, Ali El Aziz i el propi director de Joan Frank Charansonnet interpretant un dels nou barons de la fama. El film ha estat produït amb capital privat (sense subvencions públiques) per Dejavu Films en co-producció amb Capaneida Films i s’ha rodat en llengua catalana amb càmeres d’última tecnologia 4K en diverses localitzacions al Berguedà, Solsonès i l’Empordà.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Vacaciones

Siguiendo las huellas de su padre y con la esperanza de construir ese vínculo familiar que tanto ansía, un Rusty Griswold ya mayor decide dar una sorpresa [..]

Més estrenes:

Actualitat

Juan Antonio Bayona i l'actriu Bryce Dallas Howard,

"Donarem al públic el que vol però no el que espera, aquest és el repte"

El director català assegura ningú li ha "tallat les ales" en el procés creatiu i que en tot moment Spielberg el va "empoderar"

Bayona estrena aquesta nit a Madrid «Jurassic World: el reino caído»

Els protagonistes de la cinta, Chris Pratt i Bryce Dallas Howard, seran a la "premiere" mundial

Fotos de cine

Pororoca
Pororoca
Pororoca
Pororoca
Pororoca

Pororoca

Cristina i Tudor Ionescu han format una família feliç amb els seus dos [..]

Prev
Next