Notícies | Cine

Sant Sebastià

'I am not Madame Bovary', Conxa d'Or del Festival de Sant Sebastià

L'actor Eduard Fernández, guardonat amb la Conxa de Plata pel seu paper de Francisco Paesa a 'El hombre de las mil caras'
25-09-2016 05:07
0 vots
Eduard Fernánez a 'El hombre de las mil caras'. ACN

Eduard Fernánez a 'El hombre de las mil caras'. ACN

La xinesa ‘I am not Madame Bovary’ del director Feng Xiaogang s’ha endut aquest dissabte a la nit la Conxa d’Or de la 64a edició del Festival de Sant Sebastià com a millor pel·lícula. El film narra la història de Li Xuelian –interpretada per Fan Bingbing, guanyadora de la Conxa de Plata a la millor actriu- i el seu marit, Qin Yuhe, que fingeixen un divorci per obtenir un segon apartament però ell s’acaba casant amb una altra dona sis mesos després. Li presenta una demanda però perd perquè el procés de divorci va ser legal, fet que la porta a lluitar durant deu anys contra l’administració xinesa. D’altra banda, l’actor català Eduard Fernández ha estat guardonat amb la Conxa de Plata com a millor actor per la seva interpretació de l’exagent Francisco Paesa a la pel·lícula ‘El hombre de las mil caras’, dirigida pel director de ‘La isla mínima’, Alberto Rodríguez.

Paesa va ser el responsable de l’operació contra ETA més important de la història i, en un moment en què es troba arruïnat després de fugir en ser víctima d’un cas d’extorsió en plena crisi dels GAL uns anys abans, rep la visita de Luis Roldán (Carlos Santos), exdirector general de la Guàrdia Civil, i de la seva dona Nieves Fernández Puerto (Marta Etura), que li oferiran un milió de dòlars per ajudar-los a salvar 1.500 milions de pessetes sostretes de erari públic.

L’actor ha recollit el premi al Kursaal de Sant Sebastià molt emocionat i ha tingut un record per a l’exagent secret espanyol que interpreta a la pel·lícula, a qui ha definit com a personatge “curiós, controvertit i en què un només pot agitar-se per dintre”. “Potser m’està veient, vostè, don Paco, aquí estem i me l’han donat a mi i no a vostè. M’he inventat qui és vostè però aquí estem”, ha continuat l’actor, que també ha tingut paraules d’agraïment pel director del film, Alberto Rodríguez.

“En aquesta pel·lícula de mentides explicant mentides, potser hem fet cinema i hem explicat una gran veritat”, ha finalitzat Fernández.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Vacaciones

Siguiendo las huellas de su padre y con la esperanza de construir ese vínculo familiar que tanto ansía, un Rusty Griswold ya mayor decide dar una sorpresa [..]

Més estrenes:

Actualitat

Malèfica, la dolenta més famosa de Disney

Malèfica, la dolenta més famosa de Disney, torna a la gran pantalla

'El asesino de los caprichos', amb Maribel Verdú i Aura Garrido, s'estrena als cinemes després del seu pas per Sitges

Joaquin Phoenix i Jared Leto.

Jared Leto, «frustrat i enfadat» pel Joker de Joaquin Phoenix

L'actor, que també va interpretar aquest mític personatge, mostra la seva disconformitat

Eddie Murphy, a «Superdetective en Hollywood»

Eddie Murphy confirma que hi haurà «Superdetective a Hollywood 4»

L'actor anuncia una nova entrega de la saga 25 anys després de l'estrena de la tercera part

Fotos de cine

Comportarse como adultos
Comportarse como adultos
Comportarse como adultos
Comportarse como adultos
Comportarse como adultos

Comportarse como adultos

Una successió de reunions de l'Eurogrup imposen a Grècia la dictadura [..]

Prev
Next