Notícies | Cine

Apadrina la cerimònia dels Premis Princesa de Girona

Bayona defineix 'Un monstruo viene a verme' com un drama amb tocs fantàstics

La pel·lícula s'estrenarà el 7 d'octubre a Espanya, dues setmanes abans d'arribar a 2.000 cinemes dels Estats Units
01-07-2016 10:37
0 vots
El cineasta català, Juan Antonio Bayona ACN

El cineasta català, Juan Antonio Bayona ACN

El cineasta català Juan Antonio Bayona ha definit la seva propera pel·lícula 'Un monstruo viene a verme' com un drama amb tocs fantàstics. "No és un film de terror, és un homenatge a explicar històries", ha detallat el director de cinema, que aquest divendres apadrina la cerimònia dels Premis Fundació Princesa de Girona. la pel·lícula s'estrenarà als cinemes de l'estat espanyol el 7 d'octubre, dues setmanes abans que arribi a 2.000 sales de cinema dels Estats Units. "És tot un repte per a nosaltres, mai havíem estrenat per la porta gran i tenint en compte que el que aquí és una superproducció, allà no deixa de ser una pel·lícula de cinema independent", ha explicat. Bayona ja està immers en el seu nou projecte, el rodatge de 'Jurassic World 2', la primera pel·lícula que "realment" fa a Hollywood. El triomf de 'Lo imposible' li va obrir les portes de la meca del cinema i és un dels espanyols que ha ingressat a l'Acadèmia. "Crec que és un esforç que fa Hollywood per integrar la diversitat", ha ressaltat.

Juan Antonio Bayona i la productora Belén Atienza apadrinen, aquest divendres, la cerimònia d'entrega dels Premis Princesa de Girona. Abans, en roda de premsa, han explicat els detalls que poden avançar sobre els nous projectes en els quals treballen. El dia 7 d'octubre arribarà als cinemes de l'estat espanyol 'Un monstruo viene a verme', pel·lícula basada en el llibre homònim de Patrick Ness. Bayona ha avançat que no és un film de terror, sinó un drama amb tocs fantàstics.

Darrere de l'argument, una de les obsessions de Bayona: explicar històries. "Realment, és un homenatge a això i el que em toca més personalment de la pel·lícula és que tracta sobre com necessitem l'art per entendre i processar la realitat que vivim, que és molt dura", ha detallat el cineasta.

El film arriba després de 'El orfanato' i l'aclamada 'Lo imposible'. "Una història t'ha de tocar de manera molt profunda perquè et decideixis a embrancar-te en dos i mig de feina molt dura i molt patiment", ha explicat Bayona. De fet, tot i que no concep aquests tres treballs com una trilogia, admet que totes tenen "característiques comunes". "Hi ha molta part del que em toca personalment, com ara que som qui som tenint en compte d'on venim", concreta Bayona, que detalla que, com a cineasta, hi ha una sèrie de temàtiques per les que se sent atret i que apareixen a tots els seus treballs.

'Un monstruo viene a verme' s'estrenarà a Estats Units el 21 d'octubre, dues setmanes després que a l'estat espanyol. Bayona ha dirigit Felicity Jones, Liam Neeson, Sigourney Weaver, Toby Kebbell i Geraldine Chaplin. "Teníem clar que havíem d'estrenar a Espanya primer", diu Bayona que no desvetlla si es presentarà en el marc d'algun festival de l'Estat. Serà el primer cop que fan una estrena tan àmplia als Estats Units, on el film arribarà a 2.000 cinemes. Per a Bayona i Atienza és "tot un repte" perquè, tot i que "aquí es consideri una superproducció, allà no deixa de ser un pel·lícula de cinema independent".

Hollywood, un repte i un descans

Bayona se sortirà del guió i es desmarcarà de la seva línia de treball habitual amb el rodatge de 'Jurassic World 2'. "Serà una mica un descans per a mi", ha opinat. Ni Bayona ni Atienza han pogut avançar detalls sobre el rodatge, tot i que sí que expliquen que "se sap que la parella protagonista tornarà" i que hi haurà "més espanyols a la pel·li, apart de nosaltres".

"Realment serà la primera pel·lícula que faig amb Hollywood perquè, tot i que en altres veieu noms d'actors d'allà, sempre havíem funcionat amb finançament independent", ha assegurat el cineasta que ressalta que li ve molt de gust i està "molt 'excited', que diuen els americans" perquè és una oportunitat de conèixer i submergir-se en una manera diferent de treballar, com és la de la indústria de cinema de Hollywood.

Bayona i Atienza són dos dels noms espanyols que han ingressat a l'Acadèmia de Hollywood. "Aquest any hem entrat onze a l'Acadèmia, i molts són del nostre equip", ha celebrat el cineasta que creu que això demostra "l'esforç" que està fent Hollywood per "integrar la diversitat" convidant professionals estrangers.

Els Premis Princesa de Girona reconèixer el talent i l'esperit transformador dels joves. En aquest sentit, el director de cinema i la productora han assegurat que avui en dia encara hi ha molt talent desaprofitat i que cal estar al costat dels més joves perquè puguin potenciar-lo i trencar barreres. "Però cal tenir en compte que el talent no ho és tot, cal treballar dia a dia i esforçar-se molt, això és el que volem transmetre als joves", ha explicat Bayona. "Per exemple, jo sóc un noi ordinari que ha tingut l'oportunitat de fer coses extraordinàries", ha conclòs.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Vacaciones

Siguiendo las huellas de su padre y con la esperanza de construir ese vínculo familiar que tanto ansía, un Rusty Griswold ya mayor decide dar una sorpresa [..]

Més estrenes:

Fotos de cine

El Morton Vint, un ambiciós editor i crític literari, viatja a Venècia [..]

Prev
Next