Notícies | Cine

59a edició

'10.000 KM', 'Loreak', Raúl Arévalo i Javier Gutiérrez recolliran els Sant Jordi de Cinematografia

Carlos Marqués-Marcet, premi a la millor òpera prima, assegura que és "molt surrealista" tot el que ha passat amb '10.000 KM'
13-04-2015 15:35
0 vots
Foto de família dels Premis RNE Sant Jordi ACN

Foto de família dels Premis RNE Sant Jordi ACN

Les pel·lícules '10.000 KM', 'Loreak' i 'Ocho apellidos vascos', la plataforma Filmin i els actors Raúl Arévalo, Javier Gutiérrez i Íngrid García-Jonsson són alguns dels guardonats a la 59a edició dels Sant Jordi de Cinematografia, que lliura RNE, i recolliran aquesta tarda el seu premi en una gala que se celebrarà a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. En una roda de premsa prèvia a l'acte, Carlos Marqués-Marcet, premi a la millor òpera prima, ha assegurat que és "molt surrealista" tot el que ha passat amb '10.000 KM', mentre que Íngrid García-Jonsson, actriu de la pel·lícula 'Hermosa juventud', ha destacat que el jurat ha "estat molt valent al premiar una cara desconeguda".

El palmarès el formen 'Ocho apellidos vascos', d'Emilio Martínez-Lázaro, com a Premi Especial Rosa Sant Jordi de Cinematografia a la millor pel·lícula espanyola; 'El gran hotel Budapest', de Wes Anderson, el premi especial a la millor pel·lícula estrangera; 'Loreak' com a millor pel·lícula espanyola; la catalana '10.000 KM' de Carlos Marques-Marcet com a millor òpera prima; Íngrid García-Jonsson, per la pel·lícula 'Hermosa juventud', com a millor actriu espanyola, i Raúl Arévalo i Javier Gutiérrez, ex aequo, com a millors actors espanyols per 'La isla mínima'.

En l'àmbit internacional, 'Her' d'Spike Jonze ha aconseguit el premi a la millor pel·lícula estrangera. Tom Hardy pels papers a 'Locke' i a 'La entrega', i Rosamund Pike pel rol a 'Perdida' han estat considerats millor actor i actriu estrangers.

Jon Garaño, codirector de 'Flores' ('Loreak'), ha ressaltat que tenien alegria i por d'estar al palmarès, que han guanyat destacades personalitats del món del cinema. Mentre, Borja Cobeaga, coguionista de 'Ocho apellidos vascos', ha destacat l'èxit de la pel·lícula i que han escrit ja el guió de la segona.

Javier Gutiérrez ha dit que era meravellós en aquesta temporada de premis rebre com a colofó el Sant Jordi compartit amb Raúl Arévalo. "El treball a 'La isla mínima' no s'entén si no està fet des de la parella perquè es retroalimenten l'un a l'altre". Íngrid García-Jonsson, actriu de la pel·lícula 'Hermosa juventud', ha apuntat que el jurat ha "estat molt valent al premiar una cara desconeguda".

'10.000 KM'

Carlos Marques-Marcet, director de '10.000 KM' ha afirmat que és "molt surrealista" tot el que ha passat amb la pel·lícula. Ha indicat que era un luxe compartir aquest premi amb els altres guardonats i ha admès que se sentia com "el germà petit que s'ha 'colat' a una festa. De fet, al pujar a l'ascensor recordava que aquest hotel només havia vingut 'colant-me' a la piscina".

Mònica Randall

Pel que fa al premio especial Sant Jordi de Cinematografia a la Trajectòria ha estat concedit a l'actriu de cinema i televisió Mònica Randall. L'actriu ha destacat: "Està molt bé rebre aquest premi perquè vol dir que has deixat una cosa agradable i una cosa per la qual et respecten i pel que t'estimen".

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Vacaciones

Siguiendo las huellas de su padre y con la esperanza de construir ese vínculo familiar que tanto ansía, un Rusty Griswold ya mayor decide dar una sorpresa [..]

Més estrenes:

Actualitat

Un fotograma d'American History X

Les cinc escenes més impactants de la història del cinema

Moments inoblidables i que han quedat gravats a les retines de qui els ha vist

Uma Thurman a «Kill Bill»

Tarantino segueix somiant amb «Kill Bill 3»

El director assegura que ha estat parlant recentment del tema amb Uma Thurman

Fotos de cine

Chicos buenos
Chicos buenos
Chicos buenos
Chicos buenos

Chicos buenos

Al Max l'han convidat a la seva primera festa de la morrejada, però [..]

Prev
Next