Notícies | Cine

Estrenes de cine

George Clooney busca els tresors nazis

El carismàtic actor dirigeix, protagonitza i produeix Monuments Men
20-02-2014 18:36
0 vots
Fotograma del film

Fotograma del film

Atenció a aquest repartiment: George Clooney (Los descendientes), que s'uneix al seu col·lega d'Ocean's eleven Matt Damon (El indomable Will Hunting), Cate Blanchett, pocs dies abans de guanyar el seu segon Oscar per Blue Jasmine, Bill Murray (Lost in translation), John Goodman, quan encara tenim en el record el seu paper a Inside Llewyn Davis, i Jean Dujardin, guanyador de l'Oscar per The Artist. Un grup d'intèrprets realment espectacular per a aquest film històric que ens retorna George Clooney a la cadira de director, després de consagrar-se amb Bona nit i bona sort. Ell és el realitzador i interpreta també el paper principal del film, Frank Stokes, comissari del museu Fogg de Harvard, qui després d'allistar-se a l'exèrcit durant la Segona Guerra Mundial, ha d'ssumir el lideratge de 7 homes amb una missió especial: recuperar les obres d'art que els nazis han anat acumulant. Són un grup d'especialistes en art que veuen aquesta ocasió com una oportunitat inexcusable per recuperar un patrimoni únic de la humanitat. Quadres de Picasso, Van Eyck, Murillo i Miquel Àngel es van reunir en la vida real per acció de les tropes de Hitler, amb l'objectiu de crear un museu megalòman a la ciutat de Linz.

Ho explica Robert M. Edsel en el llibre Monuments men: alied heroes, nazi thieves and the greatest treasure hunt in history, que exposa com, entre 1943 i 1951, un grup de 100 homes va concentrar-se a tornar peces clau de la història de l'art als seus museus d'origen. Monuments men havia de ser una de les pel·lícules del 2013, amb l'expectativa que podia entrar en la lluita pels Oscar, però els seus responsables van decidir endarrerir-ne l'estrena fins ara. Alguns rumors apunten que no assoleix la qualitat desitjada, i malgrat això –o potser per això...– el film ha entrat en la programació del Festival de Berlín, on serà jutjada per la crítica internacional.
Després d'una carrera modèlica de productor -va ser al darrere recentment d'Argo, el darrer Oscar a la millor pel·lícula, i de l'adaptació impecable de l'obra de teatre Agost– Clooney assumeix Monuments men com un projecte personal que ha escrit, protagonitzat, dirigit i produït.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Vacaciones

Siguiendo las huellas de su padre y con la esperanza de construir ese vínculo familiar que tanto ansía, un Rusty Griswold ya mayor decide dar una sorpresa [..]

Més estrenes:

Fotos de cine

Sauvage
Sauvage
Sauvage
Sauvage
Sauvage

Sauvage

El Leo té 22 anys i ven el seu cos per pocs diners, de vegades amb amor, [..]

Prev
Next