Notícies | Agenda

Exposició de 53 peces de la col·lecció

Inaugurat l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

Ni Carmen Cervera ni l'Ajuntament es donen per vençuts i continuen treballant per construir un museu
05-07-2012 15:22
0 vots
La baronessa i l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols a l'exposició, que obrirà les portes aquest cap de setmana. ACN

La baronessa i l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols a l'exposició, que obrirà les portes aquest cap de setmana. ACN

L'exposició 'Paisatges de llum paisatges de somni. De Gauguin a Delvaux' ha inaugurat l'Espai Carmen Thyssen, el nou espai dedicat a exposicions temporals al monestir de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Són 53 peces de la col·lecció privada de la baronessa que expliquen l'evolució de la relació entre l'home i el paisatge entre 1870 i 1970. La nova sala d'exposicions ha nascut com a alternativa temporal perquè l'ambiciós projecte per construir un Museu Thyssen en aquesta població de la Costa Brava s'ha endarrerit com a conseqüència de la crisi econòmica. Tant Carmen Cervera com l'alcalde han assegurat que no es donen per vençuts i que l'objectiu final és que el museu acabi essent una realitat.

La crisi econòmica va estroncar -a curt termini- el projecte de fer un Museu Thyssen a Sant Feliu a l'antiga fàbrica de Can Serra. Tot i això, l'alcalde, Joan Alfons Albó, ha assegurat que la proposta només està aparcada temporalment fins que hi hagi disponibilitat pressupostària per tirar-la endavant. Una prova que, segons Albó, demostra que l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols no ha desistit és que en breu signaran davant notari la compra de l'antiga fàbrica.

Mentrestant, fins que no hi hagi museu, van decidir adequar un espai al monestir per acollir exposicions temporals. Aquesta sala d'exposicions porta per nom Espai Carmen Thyssen i la baronessa s'ha compromès a fer-hi cada any una exposició amb obres de la seva col·lecció privada. La primera, 'Paisatges de llum, paisatges de somni. De Gauguin a Delvaux' inaugurarà l'espai aquest cap de setmana.

La baronessa ha assegurat que està "molt satisfeta" amb el resultat. L'alcalde ha detallat que adequar l'espai ha suposat una inversió de 385.000 euros per fer la instal·lació i distribució de llum, mesures de seguretat o adequació de l'entorn. A més, produir l'exposició ha costat 345.000 euros. "Perquè us feu una idea del que costa portar els quadres aquí, un terç de la despesa és en seguretat", ha explicat. De fet, a l'entrada de la mostra encara hi ha les caixes de seguretat amb les quals han traslladat les obres d'art que hi ha a la mostra.

La llum, l'eix de l'exposició

La mostra presenta 53 peces de la col·lecció privada de la baronessa procedents del museu de Madrid (47), del Museu Nacional d'Art de Catalunya (4) i del Museu de Màlaga (2). Combina pintura catalana amb obres de mestres destacats de l'art internacional. La comissària de l'exposició, Pilar Giró, ha afirmat que la mostra té una clara voluntat pedagògica perquè vol mostrar l'evolució de la relació de l'home amb el paisatge al llarg d'un segle, entre el 1870 i el 1970.

Les 'joies' de la mostra són dues obres de Gauguin i de Casas. Concretament, la mostra acull 'Les liles' de Paul Gauguin i 'Interior a l'aire lliure' de Ramon Casas. Giró ha detallat que l'exposició es divideix en tres grans blocs: el paisatges naturals de finals del segle XIX, els espais de l'impressionisme i, finalment, els indrets del somni, visions de la modernitat.

L'Espai Carmen Thyssen acollirà cada any una mostra amb quadres de la col·lecció de la baronessa però la intenció és anar fent més exposicions temporals. Albó ha detallat que, després d'aquesta primera exposició que es podrà veure fins a principis d'octubre, n'hi ha prevista una altra de Josep Amat i tenen en ment una tercera proposta que encara estan acabant de perfilar. Preveuen que aquesta primera exposició rebi 30.000 visitants.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
La cançó formarà part de la banda sonora d'un capítol de la sèrie d'HBO 'Euphoria' [..]