Notícies | Agenda

Llers

Tornen les Bruixes i el primer Vampir català a Llers

Les activitats començaran dissabte, la nit de la revetlla, amb l'arribada de la Flama del Canigó i l'encesa de la Foguera
0 vots
Tocatina a Llers a la Fira de les Bruixes 2011 festorumde5.blogspot.com.es

Tocatina a Llers a la Fira de les Bruixes 2011 festorumde5.blogspot.com.es

Un any després, i atès l'èxit de la primera edició, Llers torna a organitzar la Fira de les Bruixes i del primer Vampir català. La cita, que tindrà lloc diumenge vinent, reunirà representacions teatrals, música, dansa, gastronomia i jocs, a més d'una fira-mercat amb parades relacionades amb la bruixeria i el món esotèric. Les activitats començaran dissabte, la nit de la revetlla, amb l'arribada de la Flama del Canigó i l'encesa de la Foguera.

La Fira, que es durà a terme a la plaça del Ramal i els carrers del poble Vell durant la diada de Sant Joan, comptarà amb una programació farcida d'activitats per a totes les edats: bicicletada embruixada, gimcana de bruixes i bruixots, patinatge infantil amb ball de bruixes per a nens i nenes, espectacles de màgia, teatre, representacions al carrer, dansa, conferències, xerrades... Enguany cal destacar la participació de la Bruixa de Llers en actiu, Carme Joan, que a migdia oferirà un col€loqui-entrevista sobre la seva experiència.

Representacions i espectacles

Entre les representacions cal destacar l'obra "Les bruixes de Llers i el primer vampir català" a càrrec dels Comediants de Llers i l'espectacle "El comte Arnald Estruch" a càrrec de la companyia Excalibur Teatre, amb lluites en viu i tot d'efectes especials i la presentació del tràiler de la pel€lícula "1212, l'Any de la Croada" produïda pels Amics del Castell de Quermançó i Comtat d'Empúries. També es podrà gaudir del "Ball de les bruixes de Llers" que faràn un grup de dones del poble. En l'apartat musical hi haurà sessions amb el Grup d'Instruments Tradicionals de Llers i música medieval amb el Grup Festorum 5. Tancaran la vetllada Imma del destí i el Bruixot del Pirineu amb el "Ritual dels Quatre elements"

Fira mercat tot el dia

Quant a la fira-mercat, durant tot el dia hi haurà parades amb productes esotèrics, tarot, vidència, herbes remeieres, productes naturals i artesans, entre d'altres. Els bars i restaurants locals serviran menús embruixats i tot el poble Vell estarà ambientat amb escenografia relacionada amb bruixes i vampirs.

En la fira, organitzada per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Llers hi col€laboren totes les associacions i entitats del poble. El cartell de la Fira d'enguany és original del pintor resident al poble Josep Ministral.

Mite i llegenda

A tot l'Empordà i arreu de Catalunya és conegut el mite de les bruixes de Llers, que volaven les nits de tramuntana i que Carles Fages de Climent va immortalitzar en el seu poemari.

No s'ha difòs tant, en canvi, la barreja d'història i llegenda del comte Estruch, un noble català del segle XII que hom situa al Castell de Llers. Segons la tradició, era un home vell i bo que a causa d'un malefici de les bruixes en morir va tornar a la vida convertit en un ésser endimoniat i jove que xuclava la sang a les seves víctimes. Segons aquest relat, el vampir català seria molt anterior al comte Dràcula romanès.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: