Notícies | Agenda

Cap d'Any

Els aplecs sardanistes del Sol Ixent donen la benvinguda al primer dia del 2019

Convocades ballades amb xocolatada a Cadaqués, l'Escala i Figueres
31-12-2019 11:37
0 vots
La sortida de sol vista des de les Salines. JOAN RODRÍGUEZ

La sortida de sol vista des de les Salines. JOAN RODRÍGUEZ

La sortida del primer sol de l'any nou se celebra amb festa i música a molts indrets. A l'Alt Empordà, hi ha espais privilegiats que permeten viure l'aparició del primer raig de sol amb especial intensitat. Aquest és el cas dels aplecs del Sol Ixent de Cadaqués i l'Escala, festes sonades en balconades excepcionals sobre la mar com són el cap de Creus i la Torre de Montgó.

A Cadaqués, l'aplec arriba a la 31a edició amb recomanacions d'anar-hi amb temps, ben abrigats i fent cas de les indicacions d'accés al parc natural. A l'Escala, el Foment del Montgrí amenitzarà un aplec que ja ha arribat a la catorzena edició. En el cas de Figueres, la trobada sardanista es fa a l'esplanada del Castell de Sant Ferran amb la Principal de Banyoles. Aquests tres actes estan convocats a les set del matí. També hi ha primeres capbussades de l'any, una de les quals es farà a la plaja del Llané Gran de Cadaqués a la una del migdia.

A part d'aquests tres aplecs, hi ha molts altres indrets aconsellables a l'Alt Empordà per a veure sortir el primer sol del 2020, com les Salines, la Mare de Déu del Mont, l'Albera i tots aquells espais que tinguin vista directa sobre l'horitzó de llevant.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: