Notícies | Agenda

Figueres

La Mostra de Pessebres i Diorames, a la capella de Sant Sebastià de Figueres

El monument històric del carrer de la Jonquera acull l'exposició d'un pessebre en moviment
21-12-2019 11:36
0 vots

La capella de Sant Sebastià, al carrer de la Jonquera de Figueres, acull la 15a edició de la Mostra de Pessebres i Diorames, de visita obligada si passegeu pel centre de la capital de l'Alt Empordà. L'entrada és gratuïta i l'exposició extraordinària.

L'exposició presenta el Pessebre de l'Asilo, un pessebre amb moviment que al llarg dels anys 50, 60 i part dels 70 es podia admirar cada Nadal a les dependències dels Pares Paüls, contígües a l'Asil Vilallonga. Lluís Illa i Alfons Gumbau, com a membres de la junta del Patronat de la Catequística, l'any 2008, van iniciar les gestions per poder recuperar aquest patrimoni popular i incorporar-lo a la mostra de pessebres que anualment organitza l'entitat.

Fins ara, la Mostra de Pessebres i Diorames s'instal·lava, per Nadal, a la Sala Toni Montal de La Cate, però implicava tenir ocupada la sala més d'un mes i en una època de molta activitat. Per això, aquest any, s'ha trobat la solució de fer el muntatge a la Capella de Sant Sebastià, un monument històric cedit per la parròquia de Sant Pere de Figueres.

L'exposició, que es pot visitar fins al 2 de febrer, també presenta una selecció de diorames d'escenes pessebristes. Aquests són els horaris de visites:

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: