Notícies | Agenda

Maçanet de Cabrenys

Maçanet de Cabrenys s'engalana per la seva Festa Major d'estiu

Circ, esport, presentació d'un llibre i concerts són les activitats que ompliran el poble durant quatre dies, en una celebració oberta a tothom
05-07-2019 14:16
0 vots
L'orquestra Maribel hi actuarà el dissabte 6 JORDI CALLOL

L'orquestra Maribel hi actuarà el dissabte 6 JORDI CALLOL

Aquesta setmana Maçanet de Cabrenys celebra la seva Festa Major. Tindrà lloc del divendres, 5, al dilluns. El poble viurà uns dies de celebració amb «un munt d'activitats de tot tipus per a tots els públics», així ho ha afirmat l'alcaldessa, Mercè Bosch.
Els encarregats d'obrir els actes d'aquesta festivitat són el duet de rumba catalana Le Petit Comité, i seguidament hi haurà DJ.
Però sense cap mena de dubte, el dia més ple d'activitats és el dissabte, 6. La jornada comença amb una pedalada popular amb el Club BTT Senglanassos, que enguany celebra els 25 anys. És el quart any que es dur a terme aquest esdeveniment, que cada any aconsegueix més participació, i el punt de trobada serà a l'aparcament municipal.
A l'Oficina de Turisme Vella es farà la presentació del llibre Empordanesos als camps nazis. Un llibre de Joan Vergés que mostra com van viure 60 presoners empordanesos en aquests camps de concentració. Alguns d'ells eren del mateix poble de Maçanet de Cabrenys. A les sis tarda a la plaça del poble hi haurà sardanes a càr­rec de La Principal de l'Escala.

Durant el mateix dimarts hi haurà dues activitats relacionades amb el món de les arts del circ. A dos quarts d'una, a la plaça del poble, es farà un taller de manualitats, dirigida als més menuts, sobre aquesta temàtica a càrrec de l'escola d'arts escèniques de Figueres, Acting.
A les vuit del vespre del mateix dia, el duet empordanès Silver&Gold farà el seu espectacle en què combinarà les arts circenses de les acrobàcies aèries i del contorsionisme.
Per acabar aquest segon i intens dia de festa hi haurà actuació de l'Orquestra Maribel, un grup de versions que s'ha convertit en un dels més sol·licitats del país, i el qual ells mateixos defineixen com un grup que ofereix «tres parts de bon rotllo i un xic d'humor». En acabat hi haurà DJ.
El diumenge queda reservat per a les activitats més tradicionals i arrelades al poble, com són la missa, el vermut popular i les sardanes a la plaça de la Vila. Aquestes últimes per partida doble, a dos quarts d'una es faran tres sardanes i a les sis audició, totes a càrrec de la cobla La Vila de la Jonquera. I tot seguit Els Cantaires de l'Estany amenitzaran el vespre amb una cantada d'havaneres.
L'últim dia serà el més refrescant, el dilluns 8 hi haurà entrada gratuïta a la piscina municipal durant tot el dia i a les quatre de la tarda hi haurà inflables aquàtics.
L'alcaldessa de Maçanet de Cabrenys anima que «la gent es mogui, que els veïns surtin a les places i carrers a gaudir de la seva festa major i que els habitants de poblacions veïnes i de tota la comarca vinguin a conèixer el nostre poble i a passar-s'ho bé», i afegeix «volem que la nostra Festa Major sigui un aparador per Maçanet i és per això que volem que en sigui un atractiu més i ho hem fet progamant activitats diverses, per a tots els públics i fer que tothom es pugui fer seva la celebració del poble». Bosch també destaca que les festes de poble ajuden a millorar les relacions entre veïns de diferents poblacions.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: