Notícies | Agenda

Castelló d'Empúries celebra la Candelera amb actes per a tots els públics

La inauguració de l'exposició «Menús de Guerra», a l'Ecomuseu ha obert tres dies d'intensa activitat
01-02-2019 05:00
0 vots
L'espectacle de la companyia Pep Bou és l'acte destacat de dissabte

L'espectacle de la companyia Pep Bou és l'acte destacat de dissabte

Un any més Castelló d'Empúries viu intensament, des d'aquest divendres i fins al 3 de febrer, la festa de la Candelera amb la voluntat «que cobreixi tots els àmbits i arribi al públic de totes les edats, en la línia del que venim fent els dar­rers anys», explica la regidora de Cultura i Festes Margarita Gelabert. La festa s'inaugura amb l'exposició a l'Ecomuseu Farinera Menús de Guerra. Cuina d'Avantguarda i supervivència i continua amb una sessió de contes a la biblioteca. La primera nit de la festa esta dedicada als joves. El grup President Xai, Dj. Plan B i Dj. Comissió seran els encarregats de portar la gresca a la sala polivalent a partir de les onze de la nit.


Menús de guerra s'obre divendres a les 18.00 h.

Dissabte continua la programació amb diferents activitats: un taller familiar a l'Ecomuseu, sardanes i una de les propostes més especials: l'espectacle Bloop! de la companyia Pep Bou, a les quatre de la tarda, a la sala Polivalent. Aquest espectacle, un viatge a través del fascinant univers de les bombolles de sabó, és una de les apostes de la programació adreçada al públic de totes les edats, comenta Gelabert. És una proposta atrevida, de teatre poètic, visual, amb bombolles, llums i ombres dotant-lo d'una accentuada tonalitat còmica. Es tracta d'un espectacle gratuït que proposa el sistema de taquilla inversa.


Bloop! un espectacle màgic, dissabte a les 16.00 hores

La jornada segueix amb una exposició destacada: Presos polítics en la España contempoánea de Santiago Sierra, a la capella del Convent de Santa Clara, que s'inaugura a les sis de la tarda. Tot seguit es farà la presentació del Llibre negre a càr­rec del seu autor, Jordi Martí Font. Després tindrà lloc el lliurament dels Premis Espiga i Timó, un dels actes més emblemàtics de la Candelera. L'Ajuntament de Castelló d'Empúries  entrega dissabte a les vuit del vespre els guardons al Convent de Santa Clara. Enguany es concedeixen a l'empresa de Castelló d'Empúries Gelats Dino i a la companyia d'espectacles infantils El Pot Petit. L'exposició sobre els presos polítics es pot visitar dissabte a partir de les 18.00 h.

Els actes de diumenge posaran el punt final a la festa. La regidora remarca com la Trobada de Puntaires, que es farà al llarg del matí, a la Sala Polivalent, cada any congrega més assistents i arriba ja a la cinquena edició. També destaca el campionat de botifar­ra, que es fa per segon any consecutiu, a les quatre de la tarda, a la sala polivalent, amb la col·laboració del bar J.R.

La Candelera es clou amb cinema infantil en català, la pel·lícula Increïbles 2, que es projectarà a les quatre de la tarda, a la capella del Convent de Santa Clara.


La festa es clou amb la projeccio de Los Increibles 2

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

No t'ho pots perdre. . .

Vermut musical amb Marcel Torres Duo

Concerts

Vermut musical amb Marcel Torres Duo

Espai Cívic Mercadal - Girona

Carnestoltes 2020: Santa Eugènia - Can Gibert

Festes

Carnestoltes 2020: Santa Eugènia - Can Gibert

Parroquia de Santa Eugènia - Girona