Notícies | Agenda

Vilamalla

L'orquestra Selvatana torna, un any més, a animar la festa de Sant Vicenç de Vilamalla

Fa quasi tres dècades que el conjunt actua al poble i enguany repeteix amenitzant el concert i el ball
25-01-2019 14:59
0 vots
L'orquestra Selvatana, en concert ORQUESTRA SELVATANA

L'orquestra Selvatana, en concert ORQUESTRA SELVATANA

L'orquestra Selvatana manté, certament, un vincle molt especial amb el poble de Vilamalla. Fa quasi tres dècades que, festa rere festa, és la formació escollida per amenitzar el concert i ball de tarda. Això ha generat molts vincles amb els vilamallencs. El regidor de festes, Josep Subirós, explica que molts veïns li han expressat, en més d'una ocasió, la voluntat que «no els la traiem mai». Per aquest motiu, aquest diumenge en podran tornar a gaudir amb un concert i un ball al centre cívic Sant Vicenç, a partir de les 6 de la tarda, que servirà per donar per tancada la festa major d'hivern.

La Selvatana és una de les formacions musicals gironines més antigues, ja que es va crear el 1913 per iniciativa del tible Pere Mercader, de l'Escala; el fiscornaire Pere Arpa, de Cornellà de Terri, i el tenor Ramon Serrat, de Sant Joan de les Abadesses. La van anomenar Selvatana en honor al seu lloc de naixement, Cassà de la Selva. Fa pocs anys, els actuals integrants van celebrar el centenari i ho van fer enregistrant un cd de ball i un de concert en formació de cobla.

En la seva actuació a Vilamalla, la Selvatana no només s'encarrega del concert i el ball de la tarda del diumenge, dia principal de la festa major, sinó que també fa l'acompanyament musical de l'ofici solemne a l'església parroquial a partir de les 12 del migdia.

Malgrat que l'ofici ja no és un acte massiu en molts pobles, quan s'escau per la festa sol atraure més públic. Després de la missa dedicada al patró, els vilamallencs es concentraran a la plaça de la Font on podran gaudir d'una selecció de sardanes interpretades per la mateixa formació musical. L'hora prevista és la 1 del migdia. Mentre els músics actuen, el públic que els hagi anat a escoltar podran degustar una mica de vermut i un pica-pica, un altre dels actes tradicionals i molt arrelats a la festa del poble. «Tots els actes són gratuïts», conclou el regidor Josep Subirós.

D'altra banda, el Club de Petanca Vilamalla organitza, dins els actes de la festa major, un torneig local aquest diumenge al matí a les pistes del pavelló municipal del poble. El torneig és obert a tots els competidors i es preveu repartir tres premis en metàl·lic als guanyadors.

El president del club, Paco Herrera, explica que el torneig està pensat per a adults, tant homes com dones, i que ja a les pistes es faran doblets i triplets per sorteig. Anteriorment ja havien fet tornejos per a nens, sobretot per mostrar els valors de la petanca. «Molta gent pensa que la petanca és per quan et jubiles, però no és veritat, perquè tots els campions són gent jove», diu Herrera, que convida a tothom a provar-ho. Fa uns quinze anys que Herrera presideix el club que té una cinquantena de socis. Organitzen una dotzena de tornejos a l'any. Els socis són veïns de Vilamalla, però també dels pobles de l'entorn.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: