Notícies | Agenda

Figueres

La cavalcada de Reis de Figueres serà inclusiva i no tindrà betum

L'Ajuntament normalitza la figura de Ses Majestats i inclourà una tarima per a persones amb visió reduïda o problemes de mobilitat.
03-12-2018 13:03
0 vots
Els tres Reis d'Orient arribaran renovats i normalitzats BORJA BALSERA

Els tres Reis d'Orient arribaran renovats i normalitzats BORJA BALSERA

La gran cavalcada de Reis de Figueres incorpora innovacions com la inclusió. És una de les propostes de Nadal que més canvis experimentarà. En primer lloc s'instal·larà a la plaça Catalunya un entarimat per a persones amb visió reduïda o problemes de mobilitat. També volen que els nens i les nenes que hagin participat al concurs de fanalets puguin veure la cavalcada des d'aquesta tribuna; en segon lloc es reforçaran diferents punts que queden menys il·luminats perquè tinguin més llum, del recorregut  que es va estrenar fa tres anys. En segon lloc i tal i com  ja va avançar l'Alcalde via xarxes socials és que enguany no hi haurà betum. Un reconeixement per als reis emèrits que l'any passat van decidir donar relleu al seu càrrec. L'elecció dels reis nous s'ha fet amb la complicitat de les companyies teatrals estables de la ciutat de Figueres, a qui s'ha convocat en reunions al llarg de l'any per tal de trobar el seu encaix en el que és l'espectacle 'teatral' a l'aire lliure més important que es porta a terme a la ciutat, tant per pressupost com per públic que convoca. Una tercera novetat és que es reforçaran diferents punts que queden menys il·luminats perquè tinguin més llum, del recorregut  que es va estrenar fa tres anys. Finalment l'Ajuntament enguany no organitzarà directament el carter reial sinó que col·laborarà amb entitats que ja monten desinteressadament aquesta activitat; 

L'activitat s'emmarca dins la nova campanya d'activitats de Nadal que ha programat l'Ajuntament de Figueres i que ja ha tingut el tret de sortida amb l'encesa de llums nadalenques i la inauguració del mercat de nadal. Continuarà amb un ampli ventall de propostes que es defineixen d'uns anys ençà per la seva heterogeneïtat. L'objectiu és apropar a molts públics i sensibilitats diferents una oferta d'activitats àmplia i que combina tradició amb elements inclusius, participació amb descentralització, potenciació d'elements locals diferenciadors, i, finalment, activitats adreçades a un públic intergeneracional.

Quatre grans eixos
La programació de Nadal es divideix en quatre campanyes específiques: La primera de les propostes és el Nadalí. Durant l'exitós acte d'encesa de llums de Nadal que donava el tret de sortida a les festes, la nina Nadalina ja va informar-nos que, com cada any, s'escaparà del Museu del Joguet els dies 8, 15, 16, 22, 23, 28, 29 i 30 de desembre de 2018 i 2, 3 i 4 de gener 2019 per tal d'explicar-nos els especials dissenys dalinians en què es basa la decoració nadalenca de les principals vies de la ciutat.

Un any més arriba el Nadal als Barris. Les entitats veïnals de la ciutat posen els seus centres i locals a disposició de la ciutadania amb un llarg llistat d'activitats gratuïtes destinades a un públic infantil i familiar. L'oferta dels barris es complementa amb activitats als centres cívics municipals que es donaran a conèixer més endavant.

Una altra de les propostes de més èxit és la Factoria Lúdica i de l'Enginy. S'encara la cinquena edició d'aquesta fórmula genuïna que sota el paraigua del lleure transformador aglutina tota mena de propostes originals destinades al públic familiar. Enguany la Factoria ocuparà de nou l'espai de la Casa Empordà tot i que tindrà altres subseus com el Museu del Joguet, el de la Tècnica, el de l'Empordà i el Teatre el Jardí. Tota la informació de les activitats de la Factoria es podrà trobar a ww.factorialudica.cat. En el disseny de les activitats hi participa activament el Consell Local de Joventut i entitats de lleure de la ciutat. L'activitat començarà el 30 de desembre i finalitarà el 4 de gener.

Entre les activitats tradicionals de Nadal, l'Ajuntament de Figueres aposta per cinc activitats tradicionals de Nadal, que són el popular tió de la plaça de l'Ajuntament, les sardanes del matí de Nadal (basades en una antiga tradició que s'ha recuperat amb motiu de la capitalitat de la sardana), l'Home dels Nassos (que passejarà el matí del 31 de desembre pels carrers de la ciutat), el concurs de fanalets (que estrena format) i la gran cavalcada de Reis amb les novetats ja esmentades. Pel que fa al canvi de format del concurs de fanalets, la novetat principal és que es canvia l'horari d'acceptació de propostes. Es busca que les famílies guanyin en confort però, sobretot, es busca donar més visibilitat a una activitat tradicional que tenim documentada a Figueres com a mínim des de l'any 1923.
Finalment, el Tió de Nadal que cada any s'instal·la a la plaça de l'Ajuntament enguany "cagarà" regals personalitzats de fusta.

A part d'aquestes propostes que fa l'Ajuntament, però, n'hi ha d'altres que sorgeixen directament del teixit associatiu. Són una bona mostra de la salut de què gaudeix la ciutat en matèria de participació ciutadana. Com no podia ser d'una altra manera, reben tot el suport per part del Consistori. La tradicional representació El primer Nadal dels Pastors, que lidera l'associació Els Pastorets de Figueres. La campanya de teatre infantil de la Cate,

una aposta del Patronat de la Catequística que complementa l'oferta que proposa l'Ajuntament. Finalment, la pista de gel al centre de Comerç Figueres.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

No t'ho pots perdre. . .

Maruja Limón

Concerts

Maruja Limón

La Copa - Girona

Black Music Big Band

Concerts

Black Music Big Band

La Copa - Girona

La Tosca Brava

Concerts

La Tosca Brava

La Copa - Girona

Carnaval d'Olot

Espectacles

Carnaval d'Olot

Ajuntament d'Olot - Olot